Hacda ölen Türk hacı adaylarının sayısı 24’e çıktı

Güncelleme Tarihi:

Hacda ölen Türk hacı adaylarının sayısı 24’e çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2006 13:17

Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu ile hac görevini yapmak için kutsal topraklara giden Türk hacı adaylarında ölenlerin sayısı 24’e çıtı. Daha önce 17 kişi hayatını kaybetmişti.

Haberin Devamı

Son olarak hayatını kaybeden hacı adaylarının isimleri şöyle:

 

İzzettin Mumcu, (Adana), Nazmi Sarıbay (Hatay), Fatma Kazan (Eskişehir), Tosun Yeğin (Hollanda), Arif Güven (Amasya), Alişir Çoban (Kocaeli), Ayşe Devrez (Ankara).

 

Daha önce vefat eden hacı adayları ise şunlar:

 

Abdullah Soydan (Kayseri), Zeynep Yüksel (Hatay), Halime Solmaz (Sakarya), Abdurrekip Baydur (Sakarya), İbrahim Karadaş (Şanlıurfa), Mozan Bozkurt (Mersin), Ahmet Necati Kösem (İzmir), Yılmaz Horuk (İstanbul), Cemal Düşer (Malatya), İbrahim Aydın (Bursa), Mehmet Yıldız (Erzurum), Şakir Kaya (Kilis), Dündar Güner (Bursa), Nedime Aslan (Isparta), Fatma Şatıroğlu (Trabzon), Hediye Türkan Malkoç (Trabzon).

 

Haberin Devamı

Hac adaylarının ölüm nedenleri kalp krizi, nefes yetmezliği, mide kanaması, solunum ve kalp yetmezliği, beyin ölümü, prostat olarak bildirildi. Diyanet organizasyonu dışında hac için Mekke’ye gelen Mustafa Çakır ise trafik kazası sonucu hayatını kaybetmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!