Bu hafta sona ermeden

Güncelleme Tarihi:

Bu hafta sona ermeden
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2005 00:00

alın
/images/100/0x0/55ea9185f018fbb8f888806a


Gülriz Sururi’nin yazdığı, Engin Cezzar’ın sahneye koyduğu "Muhlis Sabahattin’in Ayşe Opereti" 20 Ocak’ta İstanbul Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde perdelerini açıyor. Biletix’ten bilet satışı şimdiden başladı. www.biletix.com

giyin

Nişantaşı’ndaki ayakkabı mağazası Merletto’da her modelden bir seri var. Piyasada zor bulunan 35 ve 41 numaralı ayakkabıları burada bulmak mümkün. Yılbaşı öncesi parti ayakkabısı bakmak için iyi bir adres. Şakayık Sok. No. 55 Nişantaşı İstanbul.

keşfedin

İstanbul Etiler Çamlık ’ta "Zen" adında yeni bir Çin lokantası açıldı. Hong Konglu bir aşçısı olan Zen ’in mönüsü sağlıklı seçimlerden oluşuyor. Zen’de Türk, Fransız, İtalyan, Alman ve Şili şarapları da bulunuyor. Lokantanın belli köşelerinde ince ekran TV’lerde maç veya kung-fu filmleri seyredebilirsiniz. Zen’de 12.00-15.00 arası öğlen, 18.00-23.30 arası akşam servisi mevcut. Otopark da var. Tel: 0212-287 34 42.

tadın

Ünlü tatlıcı zinciri Özsüt, yılbaşı için iki pasta hazırladı. Adaların Sessizliği’nde hindistancevizi ve sütle hazırlanmış, balla karamelize edilmiş ananas parçaları ve çikolatalı musla süslü. Karamello ise fıstık ve badem karışımlı karamelli kekle hazırlanmış, karamelli mus krema ve çikolatayla süslü. Adaların Serinliği 25,50, Karamello 24 YTL. Beş kişilik pastalar tüm Özsüt’lerde bulunuyor.

uğrayın

Suadiye’de açılan Kokosh’da Fransa, İtalya ve İspanya’dan ithal edilen aksesuvarların yanı sıra, butik sahibi Suhinur Sayış’ın kendi tasarımları da satılıyor. Bijuterinin yanısıra, fular, çanta, kemer de var. Fiyatlar 30-500 YTL arasında. Kokosh yeni yıl için kolye, broş, küpe, yüzük ve bileziklerle süslenmiş yılbaşı ağaçları hazırlamış. Tel: 0216-302 70 00. Bağdat Cad. Noter Sok. No: 10 Suadiye İstanbul.

süsleyin

Bayrampaşa, Beylikdüzü ve Kozyatağı Bauhaus’ta uygun fiyatlarla yılbaşı süsleri satılıyor. Boncuklar, ışıklı hortumlar, yılbaşı çamları, müzik kutuları, ağaç süsleri, mumlar, fenerler, çelenkler, aranjmanlar, zincirler, konfetiler. www.bauhaus.com.tr

hatırlayın

Doğumunun 100. yılında büyük İstanbul yazarı, popüler tarihçiliğin ünlü ismi Reşat Ekrem Koçu (1905-1975) anılıyor. 24 Aralık Cumartesi günü Beyoğlu-Tünel’deki Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi’nde 14.00 ve 16.00’da yapılacak etkinliğe, yazarın várisi oyuncu-sunucu Selin Dilmen, sanat tarihçisi Prof. Dr. Semavi Eyice ile Reşat Ekrem Koçu ile röportajların ses kayıtlarının yer aldığı bir CD-kitap çalışmasını yapan Doç. Dr. Süleyman Şenel katılacak. Bir de sergi açılacak.

kiralayın

Intersport Sporting, kayakçılara kiralama sistemiyle hizmet ediyor. İsteyen, Avusturya, Fransa, İsveç ve İsviçre’deki 350’yi aşkın Intersport satış noktasından kayak ekipmanlarını kiralayabilecek. Bu satış noktalarına www.intersportrent.com. adresinden ulaşmak mümkün. Ailece çıkılacak kayak tatillerinde rezervasyonlarda indirim de yapılıyor.

seçin

Yılbaşında özel bir hediye almak istiyorsanız uğrayabileceğiniz yerlerden biri de Mimarca. Buradaki seçeneklerden biri bu peynir tahtası: Dallı budaklı, heykelsi bıçağı olan, özel bir tasarım. Mimarca, İstanbul Fulya Beşiktaş, Suadiye, Ankara Kavaklıdere ve İçmir Alsancak’ta Derishow mağazalarında.
Merkez: 0212-258 70 14

alın

Tüm dünyada 2 Temmuz’da gerçekleştirilen "Live 8" (Live Aid) konserlerinin DVD’leri çıktı. O gün U2, Paul McCartney, Pink Floyd, Sting, Robbie Williams, Coldplay gibi müziğin tüm starları, Londra, Paris, Berlin, Roma, Tokyo, Moskova, Toronto, Johannesburg ve Philadelphia’da "yoksulluğun tarihe gömülmesi" için şarkı söylemişti. Bu konserlerin bir bölümü 4 disklik bir DVD olarak satışa çıktı. İleride 4 DVD daha çıkacak. Gelir, Afrika’ya yardım için çalışan Band Aid Trust’e aktarılacak.

deneyin

Binboa Votka, yılbaşı için dev bir parti şişesi hazırladı. 175 cl’lik bu şişenin (adı Party Time) boyu tam 42 santim, fiyatı ise 59 YTL. www.binboa.com

dinleyin

26 Aralık Pazartesi günü, İstanbul Beyoğlu St. Antuan Kilisesi’nde Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası, Pera Oda Korosu, Avrupa Sesleri Korosu ve St. Georg Korosu ile Bach’ın Noel Oratoryosu’nu (I ve II) seslendirecek. Hande Soner (soprano), Özay Günay (mezzosoprano), Ümit Daşdöğen (tenor) ve Günes Gürle (bas) konsere solist olarak katılacak. Goethe Enstitüsü’nün katkılarıyla gerçekleşecek konser 20.00’de başlayacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!