Ata'nın iç çamaşırı savcıda

Güncelleme Tarihi:

Atanın iç çamaşırı savcıda
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2005 15:49

Adana'da 18 Eylül günü kaldığı oteldeki yatağında uyuşturucudan ölen 24 yaşındaki Ata Türk'ün cinayete kurban gittiği iddiasını ortaya atan ailesi, avukatları Tolgahan Öksüz aracılığıyla savcıya yeni deliller verdi. Savcıya verilen deliller arasında, Ata'nın öldüğü sırada üzerinde bulunan iç çamaşırı da bulunuyor. Avukat Öksüz, iç çamaşırın Ata'ya ait olmadığını iddia etti.

Ata Türk'ün, ‘Gelinim olur musun?’ yarışmasıyla ünlenen annesi Semra Yücel'in İstanbul Barosu'na üye avukatı Tolgahan Öksüz, olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı Şefik İçöz'e, Ata'nın öldürüldüğüne inandıklarını iddia ederek, şüphelerini içeren 3 sayfalık dilekçe sundu. Avukat Öksüz ayrıca, Ata'ya ait olduğu iddia edilen boxer tipi iç çamaşırı, gömlek ve Semra Yücel'in kendisini sıkça arayıp “Oğlunu ben öldürdüm” dediği iddia edilen Yılmaz adlı kişi ile yaptığı telefon görüşmelerinin kaydedildiği CD'yi de delil olarak verdi. Semra Yücel'in avukatı Öksüz, Ata’nın kimlerle görüştüğünün tespiti için olay günü kullandığı cep telefonunun sim kartını da daha sonra vereceklerini bildirdi.

Dilekçede, ölümün ardından aileye teslim edilen giyecekler arasındaki iç çamaşırın başkasına ait oldu ve Ata'nın aşırı derecede uyuşturucu verilerek öldürülmüş olabileceği ileri sürüldü.

Ata Türk, 17 Eylül'de şarkıcı Cansever ile birlikte Adana'ya gelmiş, aynı gece, şarkıcı Cansever ve Cansever'in menajeri Erhan Arı ile birlikte Adres Bar'a gitmişti. 3 kişi ile birlikte masada oturup bira içen Ata, saat 01.00'den sonra Cansever ve Erhan Arı ile birlikte başka bir bara yemeğe gitmiş, sabaha karşı döndüğü otelinde 18 Eylül günü saat 16.00'da odasında ölü bulunmuştu. Otopsi raporunda Ata'nın kanında 1.750.000 ng/ml ecstasy hap yapımında kullanılan amfetamin, 56 ng/ml esrar ve 1950 ng/ml eroin de bulunan opiat maddesine rastlandığı kaydedildi. Otopsi raporunun sonuç bölümünde Ata'nın ölüm nedeni için, ‘uyuşturucu ve uyarıcı entoksikasyon sonucu ölümü gerçekleşmiştir’ denilirken, uzmanlar, Ata'nın kanındaki amfetamin maddesinin miktarının çok yüksek olduğunu, yaklaşık 10- 15 adet ecstasy hapa karşılık geldiğini bildirmişti. Soruşturma kapsamında, Ata'ya uyuşturucuyu verdiği iddia edilen Bülent Duran tutuklanmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!