İslami terör İran merkezli

Güncelleme Tarihi:

İslami terör İran merkezli
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2005 00:00

Çok sayıda aydının öldürülmesi olayını kapsayan Umut davasında mahkemenin gerekçeli kararı açıklandı. İran için ‘İslami terörün merkez üssü’ değerlendirmesi yapılan gerekçede bu ülkenin Türkiye’ye karşı terörü kullandığına dikkat çekildi.

ANKARA 11. Ağır Ceza Mahkemesi, Yargıtay’ın bozma kararından sonra sanık Ferhan Özmen’i idam karşılığı ağırlaştırılmış müebbet ağır hapis cezasına mahkûm ettiği ‘Umut Davası’ kararının gerekçesini açıkladı. Gerekçede, İran için ‘İslami terörün merkez üssü’ değerlendirmesi yapılırken, Türkiye’ye karşı terörizmi kullandığı suçlaması yapıldı. ‘Umut Operasyonu’na ilişkin davanın gerekçeli kararı özetle şöyle:

TERÖR MUBAH

Cihat anlayışında, İslam’dan kaynaklanmayan her türlü düşünce, akım, felsefe ve doktrin düşman ilan edilmiştir. İslami terör eylemcilerinin, İslami düşünceyi bütün dünyaya yayma ve evrensel bir İslam devleti kurmaya yönelik her türlü terörü mubah saymışlardır. ‘İslami terörizmin’ diğerlerinden en önemli farkı, bütün eylemlerinin, ‘Amaç, aracı mubah kılar’ ilkesine dayanmasıdır. 1979 yılına gelinceye kadar İslam dünyasına atfedilen terör eylemleri, çoğunlukla Filistin ve Libya eksenindeyken, devrimden sonra bu yöndeki iddiaların ve eylemlerin merkez üssü İran olmuştur. İslam devrimi ardından İran, devrim ideolojisini ülke içinde tamamen hakim kılabilmek ve dışarıda da kendisini devrimci
/images/100/0x0/55ea8fd3f018fbb8f88811a3
hareketlerin doğal lideri ve hamisi kabul ederek, küresel bir önderlik misyonu yüklenmiştir.

TERÖR TERCİHİ

Ancak İran, hedefleriyle sahip olduğu araçlar arasındaki oranı tutturamadığından en ucuz ve en çok ses getiren dış politika araçlarından olan terörizmi tercih etmiş, bu hareketlere gerekli desteği sağlayabilmek için devletin siyasi idare ve yapısını yeniden düzenlemiştir. .

İKİSİ DE AYNI

Tevhid Selam’la Kudüs Ordusu, nihai amaçları göz önüne alındığında aynı örgüttür. Tevhid Selam kültürel faaliyetler yanında askeri faaliyetlere zemin hazırlamıştır. Askeri faaliyet gösteren kişilerin doğrudan Kudüs ordusu içinde yer almıştır.
/images/100/0x0/55ea8fd3f018fbb8f88811a5

Onları öldürdüler

KUDÜS Ordusu ile Tevhid Selam Örgütü’nün eylemlerinden bazıları şöyle: Gazeteci-yazar Uğur Mumcu, Prof. Dr. Muammer Aksoy, Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı ve Doç. Dr. Bahriye Üçok’un öldürülmesi. ABD’li çavuş Victor Marwick’in öldürülmesi. S. Arabistan Büyükelçiliği’nde görevli Bedevi’nin öldürülmesi. Çok sayıda bombalama.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!