Bazı çocuk mahkemelerinin yargı çevreleri belirlendi

Güncelleme Tarihi:

Bazı çocuk mahkemelerinin yargı çevreleri belirlendi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2005 10:34

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), coğrafi durum ve iş yoğunluğunu göz önünde tutarak bazı mahkemelerin yargı çevrelerini belirledi.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan HSYK kararında, İstanbul çocuk ağır ceza mahkemeleri yargı çevresinin İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nin, Kartal Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinin Kartal Ağır Ceza Mahkemesi, Bakırköy Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinin Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresi, Beyoğlu Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinin Beyoğlu ve Eyüp Ağır Ceza Mahkemelerinin yargı çevresi, Üsküdar Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nin yargı çevresinin Üsküdar ve Kadıköy ağır ceza mahkemelerinin yargı çevreleri ile aynı olmak üzere belirlendiği bildirildi.

Ayrıca, İstanbul, Beyoğlu, Kartal, Üsküdar, Kadıköy, Eyüp ve Bakırköy çocuk mahkemeleri yargı çevresinin kuruldukları yer ağır ceza mahkemeleri, Ankara Çocuk Mahkemeleri yargı çevresinin Ankara, Sincan ve Gölbaşı Asliye Ceza Mahkemeleri, İzmir Çocuk Mahkemeleri yargı çevresinin İzmir ve Karşıyaka Asliye Ceza yargı mahkemeleri, Antalya, Aydın, Bursa, Mersin, Şanlıurfa, Trabzon ve İskenderun çocuk mahkemeleri yargı çevresinin kuruldukları yer asliye ceza mahkemeleri yargı çevresi ile belirlendiği belirtildi.

Diyarbakır ve Kocaeli Çocuk Mahkemelerinde 5395 sayılı Kanunun 27. maddesinin birinci fıkrası gereğince mülki sınırlara göre görülen davaların bu mahkemelerde görülmeye devam edilmesine, bundan sonra gelecek davalarda yargı çevresinin asliye ceza mahkemeleri yargı çevresi ile belirlenmesine de karar verildi.

İstanbul, Bakırköy, Beyoğlu, Kartal ve Üsküdar çocuk ağır ceza mahkemelerinde görülmekte olan ve 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu'na göre çocuk mahkemelerine devri gereken dava ve işlerin de suçun işlendiği yer dikkate alınarak bu kararda belirlenen yargı alanlarına göre yetkili ve görevli mahkemenin tespiti ile ilgili mahkemeye gönderilmesine de karar verildiği kaydedildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!