El Duri'nin öldüğü yalanlandı

Güncelleme Tarihi:

El Durinin öldüğü yalanlandı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2005 20:18

Irak'ta yasaklı Baas Partisi'nin eski bir yetkilisi adına internette yayımlanan bir açıklamada, eski Devlet Başkan Yardımcısı İzzet İbrahim El Duri'nin öldüğü yönündeki haberler yalanlandı.

Haberin Devamı

Devrik lider Saddam Hüseyin döneminin Hindistan büyükelçisi ve eski dış enformasyon dairesi başkanı Salih Muhtar adına yayımlanan açıklamada, El Duri'nin öldüğü yönünde Baas Partisi adına bir gün önce internette yayınlanan bir başka bildiri yalanlandı. Muhtar imzalı açıklamada, “dünkü açıklamanın yanlış olduğu ve İzzet İbrahim El Durinin sağlık durumunun iyi olduğu” kaydedildi.


Yine Muhtar tarafından yönetildiği sanılan ve daha önce de sık sık Baas Partisi adına bildirilerin yayımlandığı bir başka internet sitesinde, El Duri'nin öldüğü duyurulmuştu. Bu internet sitesindeki bildirinin de hala durduğu kaydedildi.
İnternet sitelerindeki açıklamaların doğruluğu kanıtlanamazken, El Duri'nin öldüğü, ailesi ve Irak hükümeti tarafından da doğrulanmamıştı. El Duri'nin ailesi ve diğer Arap ülkelerindeki Baas Partisi yetkilileri de televizyonlarda duyduklarının dışında bilgileri olmadığını söylemişti. Irak Başbakanı İbrahim Caferi, İzzet İbrahim'in öldüğünü doğrulayamayacağını, ancak haber doğruysa bunun Irak'a olumlu, terörizmin kalıntılarına olumsuz etkileri olacağını ifade etmişti. ABD, 55 kişilik en çok aranan Iraklılar listesinde 6. sıraya koyduğu El Duri'nin ayrıca Irak'taki direnişin örgütlenmesinde öncü rol oynadığını düşünüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!