Hakkari Şemdinli'de patlama: 1 ölü, 4 yaralı

Güncelleme Tarihi:

Hakkari Şemdinlide patlama: 1 ölü, 4 yaralı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2005 14:58

Hakkari Şemdinli'de bir hafta arayla ikinci kez düzenlenen bombalı saldırıda 1 kişi öldü. Halk, bombacı olduğu ileri sürülen bir kişiyi linç etmek istedi.

Haberin Devamı

 İlçe merkezinde dün öğle saatlerinde bir otomobilin altında konulan bombanın patlaması sırasında Mehmet Zahir Korkmaz öldü, 4 kişi ağır yaralandı, işyerleri tahrip oldu. Halkın, bombayı koyduğunu ileri sürerek linç girişiminde bulunduğu bir kişiyi polis havaya ateş açarak güçlükle kurtardı. İlçeden çıkmak üzere olan bir araçta patlatılmaya hazır ikinci bomba ele geçti. İlçe merkezinde toplanan ve Hükümet Konağı'na yürümek isteyen gruba engel olmak isteyen Şemdinli Belediye Başkanı DEHAP'lı Hurşit Tekin, atılan taşlardan hafif yaralandı. Güvenlik güçlerine direnen bu gruptan 4 kişi yaralandı.

8 GÜN SONRA 2. BOMBA Şemdinli'de, 1 Kasım gecesi bomba yüklü aracın Cumhuriyet Meydanı'nda infilak ettirilmesinden 8 gün sonra ilçe merkezinde yine bombalı eylem gerçekleştirildi. İlçenin en merkezi yeri Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Özipek Pasajı önüne park eden, son seçimde Anavatan Partisi’nden milletvekili aday adayı olan işadamı Celal Özer’e ait otomobilin altına konulan bomba, saat 12.15'te büyük gürültüyle patladı. O sırada otomobilin yanından geçen Mehmet Zahir Korkmaz ve 4 kişi ağır yaralandı. Özipek Pasajı başta olmak üzere çevredeki işyerlerinin camları kırıldı, tahrip oldu. Şemdinli Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralılardan Korkmaz, yaşamını yitirdi.

BOMBACIYA LİNÇ GİRİŞİMİ Patlamanın ardından olay yerinde toplanan kalabalık bir grup, bombayı koyduğunu öne sürdükleri bir kişiyi yakalayarak linç etmek istedi. Müdahale eden güvenlik güçleri, havaya ateş açarak öfkeli kalabalığın elinden güçlükle kurtardığı bu kişiyi gözaltına aldı ve emniyete götürdü.

Haberin Devamı

POLİSLERE SALDIRDILAR Patlamanın meydana geldiği yerde güvenlik güçleri inceleme yaparken, kalabalıktan bir grup, bombalı eylemlerin aydınlatılamadığını söyleyerek güvenlik güçlerine tepki gösterdi. Polis araçlarına saldıran bu kişiler 2 aracı yakmaya kalkıştı, ancak güvenlik güçleri saldırıyı engelledi. Buradaki olaylarda da yaralanan 4 kişi Şemdinli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

DEHAP'LI BAŞKAN DA YARALANDI Patlamanın olduğu yerde toplanan ve sayıları giderek artan grup, protesto gösterisinde bulunarak Hükümet Konağı'na doğru yürüyüşe geçti. Şemdinli Belediye Başkanı DEHAP'lı Hurşit Tekin, göstericilere engel olmak isterken, atılan taşlardan hafif yaralandı. Tekin de hastanede ayakta tedavi gördü. Güvenlik güçleri Hükümet Konağı'na yürüyüşe geçen protestocuları barikatlar kurarak güçlükle durdurdu.

İKİNCİ BOMBA ELE GEÇTİ Patlamadan sonra geniş araştırma başlatan güvenlik güçleri, belli noktalara operasyon yaparken, ilçeye giriş- çıkışları kapattı, çıkan araçları da didik didik aramaya başladı. Aramalar sırasında Şemdinli'den çıkmak üzere olan bir otomobilde, düzenekleri kurulu patlatılmaya hazır bomba ele geçti. Aracın sürücüsü gözaltına alınırken, teröristlerin ilk patlamanın ardından bir arkadaşlarının ele geçmesi üzerine ikinci bombayı patlatamadan ilçeyi terketmek istediği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!