İmam hatipten kaçış hızlandı

Güncelleme Tarihi:

İmam hatipten kaçış hızlandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2005 02:05

Kesintisiz 8 yıllık eğitimin ardından üniversiteye girişte tek sınav ve katsayı uygulamasıyla imam-hatip liselerinden başlayan kaçış büyük boyutlara ulaştı.

İMAM-hatip diplomasının din adamı kökenli öğretmen, kaymakam, hariciyeci, mühendis olmayı zorlaştırdığını gören gençlerin tercihi dışına çıkan imam-hatipler, boşalma dönemine girdi. Kolej imam-hatiplerdeki her 100 kontenjandan 66’sı boş kaldı. Ankara’da kontenjanların yüzde 65’i, İstanbul’da yüzde 45’i dolmadı. Yeni Öğrenci kayıtları 45 binlerden 32 binlere düştü. 15 imam-hatip, öğrencisizlikten kapatıldı.

Öğrenci sayısındaki azalmaya paralel, ‘kolej’ sistemi öğretim yaptıran anadolu imam-hatip liselerinin sayısı ve kontenjanlarındaki artış da kaçışı önleyemedi. Milli Eğitim Bakanlığı’nın önleyemediği kaçış için İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER) devreye girdi.

KAYIT YAPTIRANA ALTIN

Düz imam-hatiplere ilginin azlığının yanısıra 2005-OKS sonuçlarına göre, ilk kayıtlarda Anadolu imam-hatiplerde ayrılan her 100 kontenjandan 66’sı boş kalınca, dernek ‘promosyon’ başlattı. İstanbul’daki imam-hatip liselerine ilk kayıt yaptıran öğrenciler birer Cumhuriyet altını ile ödüllendirildi. İmam-hatiplere kayıtların arttığını savunan Dernek, bu iddiaları ve promosyon çalışmalarını internet sitesi aracılığıyla duyuruyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!