Oteller dolu

Güncelleme Tarihi:

Oteller dolu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2005 01:20

Dört ve beş yıldızlı oteller geceliği 300-1000 Euro arasındaki fiyatlarla müşteri bulurken diğer otellerde doluluk oranı yüzde 80’e ulaşacak.

İstanbul Kurtköy’de 21 Ağustos’ta yapılacak olan Formula 1 yarışları için İstanbul’daki lüks otellerin tamamı doldu. Formula 1 yarışlarının otel fiyatlarını büyük ölçüde etkilediğini belirten ve konuyla ilgili haberlere yer veren Alman haber ajansları 19-21 tarihleri arasında 50 bin yatak kapasitesine sahip lüks otellerde hiç yer kalmadığını duyurdu. Bu otellerde doluluk oranının yüzde yüz olduğu diğer otellerde ise doluluk oranının yüzde 80’lere ulaştığı bildirildi. Otel fiyatlarının ise normalinden dört kat daha fazla olduğu bildirildi.

Dört ve beş yıldızlı otellerin geceliği 300 ile 1000 Euro arasında fiyatlarla müşteri bulduğu belirtililirken, turizmcilerin Turizmcilerin devamlı otel müşterilerine yarışların olduğu tarihte İstanbul’a gelmemeleri tavsiyesinde bulunduğu kaydedildi. İstanbul Park’taki yarışlar için 100 bin kadar Formula 1 taraftarının İstanbul’a geleceği ifade edildi.

Çırağan Sarayı’nda yüzde 20’lik artış

FORMULA 1 Türkiye Grand Prix’inde yarış dünyasının ünlü konuklarına ev sahipliği yapacak otellerin başında Boğaz’daki Çırağan Sarayı Kempinski Oteli geliyor. Çırağan Sarayı Kempinski Oteli’nin 19-21 Ağustos dönemindeki doluluk oranı geçen yıl aynı tarihlere oranla yüzde 20’lik artışla yüzde 95’e ulaştı. Otel, 21 Ağustos’ta yarışacak Formula 1’in ünlü pilotlarının bir bölümünü de ağırlayacak.

Christian Klien İstanbul’da pistte

FORMULA 1’in yeni takımı Red Bull Racing’in Avusturyalı pilotu Christian Klien’ın Türkiye Grand Prix’sinde de pistte olacağı bildirildi. Macaristan Grand Prix’sinde yaptığı kazanın ardından Red Bull’daki koltuğunu kaybedeceği söylenen Klien’ın, Türkiye Grand Prix’sinin yanı sıra İtalya’da da yarışacağı kaydedildi. Geçen hafta sonu yapılan yarışta Red Bull Racing’in pilotlarından Klien ilk turda, diğer pilot David Coulthard ise ikinci turda kaza yaparak yarış dışı kalmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!