Topçu’dan Yüce Divan’a ‘yeni üye’ tepkisi

Güncelleme Tarihi:

Topçu’dan Yüce Divan’a ‘yeni üye’ tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2005 01:59

Yüce Divan’da yargılanan Yaşar Topçu, Anayasa Mahkemesi’ne üç yeni üye seçildiğini anımsatarak, ‘Ben şimdi ne yapacağım. Bunları bir de yeni üyelere mi anlatacağım? Dışarıdan gelen büyükelçiye nasıl anlatacağım da sağlıklı hüküm vermesini sağlayacağım?’ diye tepki gösterdi.

Yüce Divan’ın dünkü duruşmasında, dava konusu olan Karadeniz Sahil Yolu ihalesine teklif veren firma yöneticilerinden Güven Balkan, Mustafa Asım Özdemir, Celal Koloğlu ve Tuna Aksel tanık olarak dinlenildi.

TALİHSİZLİĞİM VAR:

Daha sonra söz alan Topçu, ‘Sekiz yıl süren bu macerada talihsizliğim var’ dedi. Anayasa Mahkemesi’nin boş üyeliklerine atama yapıldığını vurgulayan Topçu şöyle dedi: ‘Heyete üç yeni üye geliyor. Ben şimdi ne yapacağım? Bunları bir de yeni üyelere anlatacağım. Dışarıdan gelen büyükelçiye bunları nasıl anlatacağım da sağlıklı hüküm vermesini sağlayacağım? Davanın bir an önce bitirilmesini istiyorum, dosyanın mütalaa hazırlanması için savcılığa gönderilerek, davanın adli tatilden önce sonuçlandırılmasını istiyorum. Karadeniz Sahil Yolu dendiğinde, bütün şeyim kayboluyor, olmayan bir şeyi anlatmaktan usandım. Olsa yüreğim yanmayacak, sekiz senedir önüme gelene bunları anlatıyorum, Türkiye’de devleti yöneten kimsenin başına bu gelmemiştir. İşin içinden çıkamadım.’ Dava, Mahfi Eğilmez ve Mehmet Ali Çebi’nin tanık olarak dinlenilmesi için 20 Eylül’e ertelendi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!