İlhan Erşahin Kuruçeşme’yi karıştırıyor

Güncelleme Tarihi:

İlhan Erşahin Kuruçeşme’yi karıştırıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2005 00:30

İlhan Erşahin’in bu yaz açtığı Nublu’ya daha yeni gittim. Aslında tam adı Nublu-East yani Nublu-Doğu. Çünkü Nublu’nun ABD-New York’ta bir de west’i (batı) var, Manhattan-East Village’da küçük bir kafe-bar. O da İlhan Erşahin ait. Nublu, Beşiktaş Kuruçeşme’de New Yorker’ın içinde.

Nedir abi bu New York tribi, İstanbul’da mekan açacakken bile ille de New York alakalı bir yerde mi açılmalı? diye soruyorum Erşahin’e. Yok diyor: Tamamen tesadüf, böyle bir niyetim yoktu. Babylon’a konsere gelmiştim, New Yorker’ın yazlık partner aradığını söylediler, geldim, baktım, anlaştık, oldu. Haziran’dan beri buradayız.

İlhan Erşahin New Yorker’ın sahibi Ender Arkun’la aslında 10 yıldır tanışıyorlar. Hatta yedi yıl önce başka bir proje üzerinde çalıştılar ama olmadı, kısmet bu yazaymış. Nublu-East’te New Yorker’ın kalitesiyle, Erşahin’in karizması bir araya gelince ortaya alışılmadık bir sinerji çıktı. Böylece Gotan Project, Eric Truffaz, Bebel Gilberto gibi en baba festivallerin getiremediği isimler Kuruçeşme’yi şereflendirmeye başladı. Geçen hafta Gilberto New Yorker’a iki günde 3 bin kişi topladı.

BURASI DAHA ÜST SINIF

İlhan Erşahin Nublu için üç aydır İstanbul’da. Hiç bu kadar uzun kalmamıştım diyor. Mekana akşamları saat 7 gibi geliyor. Keyfi yerindeyse DJ kabinine geçip müzik yapıyor. Sonra sabahın ilk ışıklarına kadar burada takılıyor. Bazen herkes gittikten sonra ekip içi eğleniyorlarmış ki bence asıl o zaman izlemek lazım.

New York’la İstanbul’u kıyaslatıyorum Erşahin’e: Orası (New York-West) daha küçük daha mütevazi diyor. Ama gelen giden daha çeşitliymiş. Türkler, Çinliler, Hintliler, eski cazcılar, meşhurlar, sıradan insanlar... Burası ise daha üst sınıf diyor: ‘Ama yine de karıştırdım biraz ortalığı. Babylon tayfası, vs. derken burada da başka bir hayat dönmeye başladı. Sonra Boğaz var, güzel yemekler var, güzel kızlar var. Daha ne olsun?’

KADINLAR ERKEKLERDEN ÇOK

Evet, daha ne olsun? Dahası var: New Yorker’da bir şey dikkatimi çekiyor. Burada kadın sayısı erkek sayısından fazla. Aralarında tek başına ya da grup olarak gelenler var. Bu geceye mi has acaba derken, Ender Bey durumun genelde böyle olduğunu, kadınların burada kendilerini güvende hissettiğini söylüyor. Erkek hiperaktiflerin dikkatine!İşte size güzel bir cuma önerisi: New Yorker Kuruçeşme’de bu akşam İlhan Erşahin ve İstanbul Sessions müzik yapacak. Giriş 25 YTL. Bana kalırsa geceyi beklemeyin, akşamüzeri gidin. Açın bir bira, Boğaz havası alın; keyfiniz yerine gelince, ister tek gelen hanımları sayın, ister kız kıza çıkanları.

NEW YORKER ET SEVENLER İÇİN BİREBİR

New Yorker Kuruçeşme, Nublu dışında üç ana mekandan oluşuyor. Bunlardan ilki İtalyan mutfağı yapan New Yorker. Burayı tercih ederseniz New York usulü steak sipariş edin. Diğer mekan Portekizce balkon demek olan Balcao. Denemedim, ama kuzu pirzolası müthişmiş. Sonuncu ise Akdeniz mutfağı sunan Vox. Burada da ‘Vox dana parçaları’ diye bir şey var. Yani her üç mutfak da tam bir etobur rüyası. Mekan gündüz 12’de açılıyor. Akşam mönüsü öğle de sunuluyor. Fiyatlar Kuruçeşme’nin genel ortalamasında: Şarap, bira 10; vokta, viski 15 YTL. Muallim Naci Caddesi No:130 Kuruçeşme, Beşiktaş (212) 265 69 12.

Rock’n Coke’ta çadır isteyen internetin başından kalkmasın

Rock’n Coke festivali bu yıl 3-4 Eylül’de yapılacak. Yani nereden baksanız daha bir buçuk ay var. Ama Hezarfen Havaalanı’nda yapılacak festivalin kamp biletleri şimdiden tükendi. 7 bin çadır bileti bitince, ek 3 bin çadırlık alan için çalışmalara başlamışlar. Ek çadır kapmak için www.rockncoke.com sitesini takip etmek gerekiyor. Çadır yeri fiyatı 80 YTL.

Kıro Beach!

Bildiğiniz üzere artık plaj, sahil, kumsal gibi sözcükler out. Bunların yerine epeydir ‘beach’i (İngilizce kumsal, plaj demek, biiiç diye hafif uzatarak okunuyor) kullanıyoruz: Solar Beach, Burç Beach, Hillside Beach. Kafamda şöyle bir mantık kurmuştum: Demek girişi paralı, lüks plajlara artık biiiç diyeceğiz, yok eğer Allah’ın denizi-kumu ise plaj demek hala serbest. Mesela Şile Ayazma Plajı. Ama caddenin (Bağdat Caddesi) fırlamaları ezberimi bozdu. Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk’ün törenle açtığı Caddebostan Plajı’na isim takmışlar. Buraya donla yüzmeye gelenler yüzünden ‘Kıro-Beach’ diyorlar. Ne diyeyim, inşallah hep böyle gitmez.

KAÇIRMAYIN

ÖZGÜN SEVENLERE

Livaneli Hisar’da

Zülfü Livaneli Hisar konserleri çerçevesinde bugün ve yarın akşam saat 21:00’de Rumeli Hisarı’nda konser veriyor. Biletler 98-33,5 YTL (Biletix: 216. 556 98 00)

ELEKTRONİK SEVENLERE

Trance-form Venue’de

Radio FG ve Doors Group’un ortak partisi Trance-form 2005 yarın akşam (23 Temmuz) 22:00’de Venue Maslak’ta. Partide Gabriel&Dresden ile Agnelli&Nelson çalacak. Biletler kapıda 50 YTL. (212) 325 05 00

POP SEVENLERE

Ortaçgil&Olcay Açıkhava’da

Zuhal Olcay ve Bülent Ortaçgil bu akşam (22 Temmuz) 21:00’de Başucu Şarkıları-2 ile Harbiye Açıkhava Sahnesi’nde. Biletler 56-28 YTL. (Biletix: 216. 556 98 00)

ROCK SEVENLERE

Erkin Koray Zindanlar’da

TRT’nin yaz konserleri için Erkin Koray ve Demirhan Baylan bu pazar (24 temmuz) saat 20:30’da Yedikule Zindanları’nda. Biletler ayakta 23 YTL. (Ticketturk: 212. 478 06 00)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!