Manisa Doğum ve Çocukevi’nde 2 bebek öldü, 14’ü tedavide

Güncelleme Tarihi:

Manisa Doğum ve Çocukevi’nde 2 bebek öldü, 14’ü tedavide
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2005 01:23

Manisa Doğum ve Çocuk Bakımevi’nde enfeksiyon nedeniyle yeni doğan 2 bebek yaşamını yitirdi. Acil olarak toplanan Manisa Doğum ve Çocuk Bakımevi yetkilileri, hastanede enfeksiyon olma ihtimaline karşı yatan 14 bebeğin başka hastanelere gönderilmesi kararı aldı. Bir süre önce de Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yeni doğan çocuk ölümleri meydana gelmişti.

BEBEKLERİNİN ölüm haberiyle sarsılan Bedir ve Satur aileleri, dava açacaklarını belirtti. Yaşamını yitiren bebek Bedir’in babası eczacı yardımcısı Latif Bedir, bebeğin birden titremeye başladığını anlatarak ‘İlk bebeğimizdi Adını Sudenaz koyacaktık. Eve götürdüğümüzde titremeye ve ateşlenmeye başladı. Biz de Moris Şinasi Çocuk Hastanesi’ne getirdik. Burada doktorlar müdahale etti, ancak kurtarılamadı. Yasal hakkımızı arayacağız’ dedi.

Manisa Doğum ve Çocuk Bakımevi’nden kendilerini arayıp bebeğin sorunu olup olmadığını sorduklarını belirten Satur bebeğin babası Murat Satur ise ‘Hastaneden bizi aradılar, ‘Ateşlenince en yakın sağlık kuruluşuna getirin’ dediler. Telefondan bir saat sonra çocuk fenalaştı. Biz de arabayla hastaneye getirmek üzere yola çıktık. Çocuk yolda kucağımızda öldü’ diye konuştu.

İnceleme yapmak için çocukevini kapattık

Manisa İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Osman Öztunç, iki bebeğin yaşamını yitirmesiyle ilgili yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi:

‘Manisa Doğum ve Çocuk Bakımevi’nden makülopopüler döküntü şikayetiyle ani solunum durması gerçekleşen bebekler geldi. Moris Şinasi Çocuk Hastanesi’nde yapılan ilk müdahalelerden sonra 8 bebek İzmir’e, 2 bebek Celal Bayar Üniversitesi’ne, 6 bebek de Moris Şinasi Çocuk Hastanesi’ne sevk edildi. Akşam Moris Şinasi Çocuk Hastanesi’ne gelen iki bebek yaşamını yitirdi. Manisa Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastenesi inceleme yapılmak üzere kapatıldı. İntaniye uzmanları hastanede kültür çalışması yaparak enfeksiyona neden olan bakteriyi saptamaya çalışacak.’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!