Bebek öldüren enfeksiyon Manisa'da

Güncelleme Tarihi:

Bebek öldüren enfeksiyon Manisada
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2005 09:14

Manisa Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi'nde perşembe ve cuma günü doğan, daha sonra ateşlenen bebeklerden 2'si öldü.
Edirne'de şüpheli bebek ölümleri-ARŞİV

Haberin Devamı

Benzer bir olay bir kaç hafta önce Edirne'de meydana geldi  ve 8 bebek enfeksiyon nedeniyle hayatını kaybetti.

Manisa'da yeni doğan 11 bebek, aileleri tarafından yüksek ateş nedeniyle akşam saatlerinde Manisa Moris Şinasi Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne getirildi. Bunlardan 6'sı Yoğun Bakım Servisi'nde gözlem altına alındı. Diğer bebekler ise Celal Bayar Üniversite Hastanesi'ne gönderildi.

Manisa Moris Şinasi Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ndeki bebeklerden 2'si hayatlarını kaybetti. Diğer 4 bebeğin ise yoğun bakım servisinde gözlem altında tutulduğu belirtildi.
  
BEBEKLER ENFEKSİYON KAPMIŞ...”
  
Bebek ölümleriyle ilgili İl Sağlık Müdürlüğü'nde basın toplantısı düzenleyen Manisa İl Sağlık Müdürü Vekili Dr. Osman Öztürk, şunları söyledi: “Olayın ortaya çıkmasından sonra kriz masası oluşturduk. Yapılan incelemelerde bebeklerin “Makülopopüler” adlı enfeksiyon kaptıkları belirlendi. Enfeksiyon, solunum yetmezliği ve kalp durmasına neden olabiliyor. Yoğun Bakım Servisi'nde bulunan ve soyadları “Satır” ile ”Bedir” olan bebekler hayatlarını kaybetti.

Haberin Devamı

Manisa Moris Şinasi Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde 4 bebek yoğun bakımda. Celal Bayar Üniversite Hastanesi'nde 1 bebek bakım altında. Bebeklerden 2'si İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Hastanesi, 2'si İzmir Yenişehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Bölümü'ne sevkedildi.”

DOĞUMHANE GEÇİCİ OLARAK KAPATILDI 

Manisa Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi Başhekimi Sakıp Eskicioğlu, hastanede 2 bebeğin ölümü ve 14 bebeğin de hastalanmasının nedeninin araştırıldığını belirterek, ”Trakya Üniversitesi'ndeki olayın ardından daha da duyarlı olmamamıza rağmen, eğer hastanemizle ilgili istenmeyen bir sonuçla karşılaşırsak hayrete düşeceğiz” dedi.

Eskicioğlu, 14 Temmuz'da 10, 15 Temmuz'da 13 ve 16 Temmuz'da 6 bebeğin hastanede dünyaya gözlerini açtığını belirtti.

Dün gece ortaya çıkan bebek ölümlerinin ardından son 3 gün içinde hastanede doğan bebeklerin ailelerine ulaştıklarını ifade eden Eskicioğlu, bebeklerini kontrol amacıyla doktora götürmelerini sağladıklarını anlattı.

Eskicioğlu, bebeklerin enfeksiyon kapma ihtimalinin bulunması nedeniyle dün gece İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı uzmanlarının hastaneye gelerek, ameliyathane ve doğumhaneden tahlil amaçlı kültür aldığını, bugün de Manisa Devlet Hastanesi'ndeki intaniye uzmanlarının hastanede kültür aldıklarını söyledi.

Eskicioğlu, kültür sonuçlarının yarın belli olmasının beklendiğini dile getirerek, olayın ardından hastanenin ameliyathane ve doğumhane
bölümlerini tahlil sonuçları kesinleşinceye kadar  kapattıklarını,
kadın doğum servisi hizmetinin Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Merkez Efendi Devlet Hastanesi'ne kaydırıldığını ifade etti.

Hastanelerinde doğan bebeklerden 2'sinin ölmesinin çok üzücü olduğunu kaydeden Eskicioğlu, Trakya Üniversitesi Hastanesi'nde meydana gelen bebek ölümlerinin ardından diğer hastaneler gibi kendilerinin de gerekli önlemlerin alınması konusunda daha duyarlı davrandığını vurguladı.

Eskicioğlu, “Biz kontrolleri ve dezenfeksiyon işlemlerini harfiyen yerine getiriyoruz. Trakya Üniversitesi'ndeki olayın ardından daha da duyarlı olmamamıza rağmen, eğer hastaneyle ilgili istenmeyen bir sonuçla karşılaşırsak hayrete düşeceğiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!