Neden kilo veremiyorum

Güncelleme Tarihi:

Neden kilo veremiyorum
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2005 01:39

Yediklerine dikkat ettiği halde bir türlü zayıflayamadığına inananlar... Formsante dergisi, beslenme uzmanlarının birer dedektif gibi çalışıp çıkardığı, kilo vermeyi sabote eden en önemli 9 nedeni sıraladı.

İŞTE ÖNERİ

Diyeti akşam bozma: Birçok kişi, kahvaltıyı atlıyor ve öğle yemeğini hafif geçiştiriyor. Akşam olunca kontrolden çıkıyor. Bunun için ara öğünler iyi bir çözüm.

Ara öğünü abartma: Sağlıklı bir ara öğün yaklaşık 150 kalori olmalı. Bazıları 250 kalorilik iki çikolatalı kurabiyeyi tüketip bunu ara öğün sayıyor.

Her yerde yeme: Beyniniz yemek yediğiniz bölgeyi o yediklerinizle özdeşleştiriyor. Yemek için sadece yemek masasını ya da mutfağı tercih edin.

Yeterli protein al: Kırmızı ve beyaz et, balık, kuru baklagiller, düşük kalorili süt ürünleri iştahınızı kontrol etmenize yardımcı olurlar. Mutlaka bunları tüketin.

Kalsiyumu ihmal etme: Kalsiyum, vücutta biriken yağların yakılmasına yardımcı olur. Peynir, süt ve yoğurdu besin listenize ekleyin. Ancak yağsız olanlarını...

Hafta sonları açılma: İnsanların hafta sonlarında daha fazla alkol aldığı, daha fazla tatlı tükettiği biliniyor. Küçük kaçamaklar sorun olmasa da kendinizi frenleyin.

Belirli saatlere dikkat: Her öğleden sonra 15.00’te çikolatalara mı saldırıyorsunuz? Bunun yerine kalori değeri düşük ama tok tutucu besinleri tercih edin.

Ne yediğini unutma: Bir diyet günlüğü tutun ve yediğiniz en küçük şeyi dahi not edin. Yazılı görmek caydırıcı olabiliyor.

Ruh haline göre yeme: Sıkıntı, stres hatta mutluluk da bazılarımız için birer yemek yeme nedeni. Kendinizi oyalayacak başka şey bulun. Mesela müzik ve spor...
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!