Bakan Koç: Kurtuluş bayramı kafayı çekme günü

Güncelleme Tarihi:

Bakan Koç: Kurtuluş bayramı kafayı çekme günü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2005 01:57

Yunanistan’ın Sisam Adası’nda yarın başlayacak ‘Türk-Yunan Forumu’na katılmak üzere bir gün önce Aydın’a gelen Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Didim İlçesi’nde turizm sektörünün sorunları ile ilgili toplantıya katıldı.

Adının ‘Uyuyan Bakan’a çıkarıldığını belirten Bakan Atilla Koç, ‘Bugüne kadar bütün bu çalışmalarımı hep gözü kapalı yaptım’ dedi. Koç, Kapris Palas’taki toplantıya gelişinde bir turizmcinin, ‘Sayın Bakanım, biz sizi Apollon Tapınağı’nda bekliyorduk’ sözlerine, ‘Ben burada misafirim. Misafir ev sahibinin danasıdır, nereye çekerlerse oraya gider. Bana gelen program bu doğrultudaydı’ yanıtını verdi.

Bakan Koç, Sisam Adası’na giderken de ‘tarihi gaf’ yaptı. Koç, ‘Kurtuluş bayramı bu fırsattan kafayı çekme ve eğlenme bayramı’ dedi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Koç, ‘Hem kurtuluş günleri kutluyoruz, hem de Yunanlılarla ilişkileri güçlendirmek için böyle biraraya geliyoruz. Bu sizce normal mi?’ sorusu üzerine, şu karşılığı verdi:

‘Kurtuluş bayramı bu fırsattan kafayı çekme ve eğlenme bayramı. Ben içkiye karşı olduğum için bu lafı söylemiyorum. Benim başka görüşüm var. Kurtuluş değil, kuruluş. Yani o tarihlerin birçoğu palavra zaten.’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!