Raikkonen uçuşa devam ediyor

Güncelleme Tarihi:

Raikkonen uçuşa devam ediyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2005 00:05

Formula 1 Dünya Şampiyonası’nda takvimin en ilginç yarışı olan ve şehiriçinde gerçekleştirilen Monaco Grand Prix’sinde McLaren Mercedes pilotu Kimi Raikkonen uçmaya devam etti. Yarışın sıralama turlarında da en iyi zamanı yapan Kimi Raikkonen Monaco Grand Prix’sini ilk sırada tamamlayarak şampiyonluk mücadelesinde bende varım dedi.

Monaco Grand Prix’sinin startından itibaren çok iyi bir mücadele sergileyen Raikkonen yanına hiçbir rakibinin yanaşmasına izin vermeden birinciliği elde etti. Sıralama turlarından itibaren pistte adeta uçarcasına ilerleyen Raikkonen böylelikle İspanya Grand Prix’sinin ardından düzenlenen Monaco’yu da ilk sırada tamamlamanın keyfini yaşamış oldu.

Formula 1’de 2005 sezonuna fırtına gibi bir giriş yapan ve üç yarış arka arkaya kazanan, diğer iki yarışta da podyumda yer alan Renault pilotu Fernando Alonso bu kez podyuma çıkmayı başaramadı. İstanbul Sultanahmet Meydanı’nda yaptığı şovun ardından start aldığı ilk yarışta podyuma çıkamayan Alonso buna rağmen Pilotlar Şampiyonası’ndaki liderliğini sürdürüyor. Alonso ile tampon tampona podyum mücadelesi veren BMW Williams pilotlarından Nick Heidfeld yarışı ikinci sırada tamamlarken, bir diğer BMW Williams pilotu Mark Webber ise üçüncü sırada finiş gördü. BMW Williams’ın iki pilotunun birden podyumda yer alması bu takımda da işlerin düzeldiğinin en önemli habercisi oldu. BAR Honda Takımı’nın aldığı ceza nedeniyle start alamadığı yarışta Ferrari pilotu Michael Schumacher ise yine başarıdan uzaktı. Önünde meydana gelen kaza nedeniyle erken bir pit stop yapmak zorunda kalan Schumacher son anda yaptığı atakla yarışı yedinci sırada tamamladı. Ferrari’nin bir diğer pilotu olan Rubens Barrichello ise finiş çizgisinde takım arkadaşına geçilerek sekizinci sırada finiş gördü.

Yarış sonuçları

1. Kimi Raikkonen McLaren Mercedes

2. Nick HeidfeldBMW WilliamsF1 Team

3. Mark WebberBMW WilliamsF1 Team

4. Fernando Alonso Renault F1 Team

5. Juan Pablo Montoya McLaren Mercedes

6. Ralf Schumacher Toyota Racing

7. Michael Schumacher Ferrari

8. Rubens Barrichello Ferrari


Pilotlar Şampiyonası

1. Fernando Alonso 49

2. Kimi Raikkonen 27

3. Jarno Trulli 26

4. Mark Webber 18

5. Nick Heidfeld 17

6. Ralf Schumacher 17

7. Giancarlo Fisichella 14

8. Juan Pablo Montoya 14

Markalar Şampiyonası

1. Renault F1 Team 63

2. McLaren Mercedes 51

3. Toyota Racing 43

4. BMW Williams F1 Team 35 5. Ferrari 21

6. Red Bull Racing 14

7. Sauber Petronas 7

8. Jordan Grand Prix 0

9. BAR Honda 0

10. Minardi F1 Team 0

Artam, Monaco’dan puanla döndü

Formula 1’e doğru giden yolda emin adımlarla ilerleyen pilotumuz Can Artam bu sezon mücadele ettiği GP2’de puan almayı başardı. Formula 1’in bir alt kategorisi olarak gösterilen GP2’de yarışan Can Artam, Monaco’da düzenlenen yarışta yedinci olmayı başardı. Yarış öncesinde sezon başından itibaren yaşadığı şanssızlıklarının ardından ilk hedefinin finiş görmek olduğunu belirten Artam böylelikle bu hedefini puan alarak gerçekleştirmiş oldu. Monaco gibi zorlu bir pistte yedinci olarak iki puan alan Artam ülkemizde de motorsporları tarihine adını altın harflerle yazdırmış oldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!