Hiper: Yalnız kalpler için maskeli balo

Güncelleme Tarihi:

Hiper: Yalnız kalpler için maskeli balo
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2005 00:08

Yalnızlığın olumsuz etkileri konusunda son bomba geçen haftasonu patladı: Amerikalı bilimadamları, sosyal hayatı bulunmayan yalnız erkeklerde, kalp rahatsızlıklarına neden olan IL-6 adlı proteinin artış gösterdiğini bulmuş. Yani durum kalbi yoruyor acil çözüm bulmak lazım.

İyi ama nasıl olacak?

Mesela partilere katılabilirim. Şehirde bu haftasonu iki ayrı yalnız kalpler partisi var (Demek ki yalnızı bol bir şehirdeyiz). İlki bu akşam (6 Mayıs) Studio Live’de. Ama bürokrasisi çok: İnsanların üstünde rumuzlar olacakmış. Bu kişileri beğenenler minik kağıtlara o rumuzu yazıp görevlilere verecekler. İsteyen küçük notlar da ekleyebilecek (neler yazarlar, o notları okumak isterdim). Gecenin sonunda bu notlar rumuz sahiplerine iletilecek. Cevap olumluysa karşılıklı e-postalar verilecek. Sizin anlayacağınız gelen evrak, giden evrak vaziyeti! Ha, bir de ilginç bir not düşmüşler: İsteyenler çift halinde katılabiliyormuş. (Kim götürür sevgilisini?) Hadi bakalım göreceğiz... (Studio Live, Beyoğlu: 212. 244 77 22, giriş 20 YTL)

Bir başka yalnızlar partisi de yarın akşam (yani, 7 Mayıs Cumartesi) New Yorker Maçka’da. Bu daha ilginç çünkü maskeli! Amaç kariyer sahibi kişilerin tanınıp, rahatsız olmamasıymış. Yahu Allah’ın bildiğini kuldan esirgemeye ne gerek var? Ama maske şart, yanınızda götürmezseniz bile, girişte size bir tane veriyorlar.

Anladığım kadarıyla yaş ortalaması biraz daha yüksek: 30-40 yaş grubu (trendy adıyla Goldies yaş grubu!) ‘Kimse sizi tanıyamaz’, diyorlar, ‘tanısa da kimseye söyleyemez.’ (Tabii, sen ne arıyordun demezler mi adama?) Parti saat 22:00’de. Giriş yemekli olarak 60, normal 25 YTL (bir yerli içki dahil, Biletix; New Yorker Maçka: 212. 236 35 35)

KULÜBÜNÜ SEÇ

NishClub.com: Nişantaşı sosyal kulübü

ClubKemerburgaz.com: Kemerburgaz Sosyal Kulübü

IstanbulExtreme.com: Ekstrem sporlardan ve partilerden hoşlananlar için

KulupMedya.com: Medya çalışanları için iletişim platformu ve sosyal kulüp

TurkModels.com: Modeller ve mankenler için iletişim portalı ve sosyal kulüp

GoldiesClub.com: 40 yaş üzerindekiler için

IstanbulLadies.com: İstanbul’da yaşayan seçkin ev hanımlarının sosyal kulübü

SlavesOfTheRing.com: Evli ve kariyer sahibi çiftler için

G-StringClub.com: Bekar ve güzel (!!) kadınlar kulübü

MetroSexualClub.com: Yakışıklı, bakımlı ve bekar erkekler için

IstanbulSingles.com: Seçkin bekarların üye olabildiği site

minisocialclub.com: Mini Cooper kullanıcıları için

GurmeKulubu.com: Gurmeler ve yemek yemeyi sevenler için

Latinorama.com: Latin dans ve müzik sevenler için

ZENGİN YALNIZ KALPLER İÇİN

100 KULÜP

İstanbul Social Club (www.istanbulsocialclub.com) bu haftasonundan itibaren yeni organizasyonuyla hizmete giriyor. Mehmet Çavdaroğlu (37) adlı bir dişhekiminin geçen mayısta kurduğu bu site öyle hızlı gelişmiş ki, farklı zevk ve eğilimlere göre 100 yeni domenle (kulüple) silbaştan organize oldular. Aralarında bisiklet sürücülerinin buluştuğu bicyclup.com gibi spor kulüpleri, clubetiler.com gibi semt kulüpleri, turkmodels.com gibi meslek kulüpleri var. Sayıları her geçen gün artıyor. Üyeler aralarında etkinlikler düzenliyor. Zaten cumartesi New Yorker’daki parti singles club’ın bir etkinliği. Kulüplere üyelikler ücretli: 99 YTL.

Ama acayip bir seçkincilik uyguluyorlar, parayı bastırsanız da üye olamadığınız kulüpler var. Mesela eviniz Boğaz’da değilse clubBosphorus’a giremezsiniz. Socialclub.com 99 yeni lira veren herkese açık da, G-Stringclub.com’a üye olabilmek için fotoğrafınızla yaptığınız detaylı başvurunuzun olumlu bulunması lazım. Kim mi seçiyor? Kurucu Mehmet Çavdaroğlu’ya 30 kişilik bir gold (asil) üye grubu. Yani beğenmediklerini almıyorlar. Ama diğer taraftan, bir kulübe üye iseniz, spor kulüplerine bedava üye olma gibi ‘abilikler’ de sunuyorlar.

< b>Trance’cilere zor seçim

Gielen Balans’ta Dünyanın en beğenilen Trance DJ’lerinden Johan Gielen (Hollanda) yarın akşam (7 Mayıs Cumartesi) saat 22.00’de Balans’ta. DJ MAG’ın bu yıl 28. seçtiği Gielen ülkemizdeki son konserine 1500 kişi toplamıştı. Biletler 40 YTL. (212) 251 20 70.

Infected Live’de Halüsyonik transın yaratıcıları Infected Mushroom (İsrail) yarın akşam (7 Mayıs) Studio Live’de. Rock etkisinde biraz hırçın ve sert bir tarzları var. İstanbul’a Eskişehir ve Arkara üzerinden geliyorlar. Biletler 25 YTL (212) 244 00 30.

Bonjour printemps! Merhaba bahar!

Fransız Sokağı’nda bugünden (6 Mayıs) başlayarak 10 gün boyunca bahar festivali var. Ebru ve resim sergilerinin yanısıra program hakkında bilgi için www.fransizsokagi.com ve (212) 244 83 04

6 MAYIS: - Dans Akşamları/Copoeira, 20.00

7 MAYIS: - Dans akşamları/Latin gösteri workshop, 19:00

8 MAYIS: - Dans akşamları/ R&B Hip-hop gösterisi

- Lezzetli Doğal Yaşam Sohbeti/Gitane, 11.30

9 MAYIS: - Şiirli Geceler/Ataol Behramoğlu

11 MAYIS: - Şiirli Geceler/Cezmi Ersöz

CAZ SEVENLER ORTAKÖY’E

Beşiktaş Belediyesi bu hafta sonu Ortaköy Meydanı’nda caz festivali düzenliyor. Açılış bugün (6 Mayıs Cuma) saat 17.00’de. 3 gün boyunca konser verecekler arasında Lennie’s Pennies, String Swing, Stephane Belmondo, Janos Hamori, Sylvain Luc ve Ricky Ford Orkestrası var.

FASIL SEVENLER PARKORMAN’A

Parkorman Pine Club’ta fasıl geceleri başladı. Fasl-ı Parkorman her cumartesi akşamı saat 21.00’de. Hürrem Sultan gösterisinde Oryantal dansı ile büyük beğeni kazanan erkek dansçı İlhan Karabacak sıra dışı ve muhteşem performansı ile geceleri renklendiriyor. Fiks mönü 40 YTL. (212) 328 20 00.

VALS SEVENLER SWISSOTEL’E

Viyana Opera ve Balosu Orkestrası (1877) yarın akşam (7 Mayıs) 22.00’de Swissotel Fuji Salonu’nda. Bizim Lösemili Çocuklar Vakfı yararına yapılan baloda 150 çift geleneksel tuvalet ve smokinleriyle Polonez dansı yapacak. Biletler 250 YTL. (212) 326 11 00
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!