Rüya gibi geçti

Güncelleme Tarihi:

Rüya gibi geçti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2005 01:25

Bandırma’da erkek basketbol takımı ligdeki son maçını da kaybedip küme düşmemek için Play-Out maçları oynamak zorunda kalırken, Ali Sami Yen’de göz kamaştırıcı bir şov vardı.

BAYAN basketbol takımının küme düşmesinin ardından erkek takımı da aynı kader yolunda ilerlerken, Galatasaray Kulübü’nün 100. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında futbolda düzenlenen Rüya Takımlar’ maçında taraftarlar, geçmişi yeniden yaşadı. Sarı kırmızılı futbol takımında geçmişte forma giymiş eski şöhretler ile görev yapmış teknik adamlar, Ali Sami Yen Stadı’nda G.Saray-Diyarbakırspor karşılaşması öncesi taraftarların karşısına çıktı.

Nostalji dolu bir günün yaşandığı Ali Sami Yen Stadı’nda, yerli ve yabancı G.Saraylı eski şöhretler teker teker anons yapıldıktan sonra ellerindeki bayraklarla santra yuvarlağına dizildi. En büyük alkışı, G.Saray’ın başarılarında büyük katkısı olan ve halen takımın teknik direktörü Gheorghe Hagi ile Tanju Çolak aldı.

Yıldızlar ordusu

Alman Karl Heinz Feldkamp’ın başında bulunduğu beyaz formalı takımda, Yasin Özdenak, Gintaras Stauche, Claudio Taffarel, Suat Kaya, İsmail Demiriz, Reinhard Stumpf, Raşit Çetiner, Gheorghe Popescu, Erdal Keser, Arif Kocabıyık, Cengiz Yazıcıoğlu, Tarık Hociç, Gheorghe Hagi, Metin Yıldız, Savaş Demiral, Muhammed Altıntaş, Öner Kılıç ve Rudiger Abramczik yer aldı. Teknik direktörlüklerini Coşkun Özarı ile Bülent Ünder’in yaptığı sarı kırmızı parçalı formayı ise Zoran Simoviç, Hayrettin Demirbaş, Nihat Akbay, Yusuf Altıntaş, Hamza Hamzaoğlu, Cüneyt Tanman, Erhan Önal, Falco Götz, Uğur Tütüneker, Cevad Prekazi, Mirsad Kovaçeviç, Kubilay Türkyılmaz, İlyas Tüfekçi, Ali Çoban, Iosif Rotariu, Didier Six, Tanju Çolak, Mehmet Özgül ve Bülent Alkılıç giydi.

İlk vuruş 3 başkandan

Karşılaşmanın başlama vuruşunu kulüp başkanı Özhan Canaydın, eski başkanlar Selahattin Beyazıt ve Alp Yalman birlikte yaptı. Beyaz formalı takım Hagi (2), Hoçic, Öner Kılıç’ın (Biri penaltı 2) golleriyle parçalı formalı takımı 5-3 yendi. Parçalı formalı takımın gollerini Tanju, İlyas (penaltı) ve Hamza attı.

Eski hakemler Ertuğrul Dilek, Sadettin Güler ve Haluk Dikmen’in yönettiği ve 1 saat süren gösteri maçının ardından, Galatasaray’da simge olmuş eski A milli futbolculara 100. yıl ödülleri verildi.

Fener’e gol atanlar parmak kaldırsın

TARAFTARLAR ‘Fener’e gol atanlar parmak kaldırsın’ diye tüzahürat yapınca, ilk önce Kubilay Türkyılmaz, daha sonra da Tanju Çolak, Tarık Hoçic el kaldırdı. Eski başkanlardan Ali Tanrıyar, Faruk Süren ve Mehmet Cansun organizasyona katılmadı, taraftarlar kulübün kurucusu merhum Ali Sami Yen’e yönelik tezahürat yaptı. G.Saray’ın efsane oyuncularından Metin Oktay da unutulmadı. Kapalı tribünde bulunan taraftarlar, dev bir ‘Metin Oktay 10’ yazılı bayrak açtı.

Terim-Canaydın sohbet etti

KUTLAMALARA katılıp katılmayacağı spekülasyonlara neden olan Galatasaray eski teknik direktörü Fatih Terim, organizasyonu protokol tribününde izledi. Kızı Buse ile birlikte Ali Sami Yen Stadı’na gelen Terim, kulüp başkanı Özhan Canaydın ile bir süre sohbet etti. Taraftarlar da ’İmparator Fatih Terim’ diye tempo tuttu.

Yıldızlar geçidi göz kamaştırdı

Galatasaray’da geçtiğimiz yıllarda forma giyen yıldız futbolcuların 100. yıl nedeniyle Ali Sami Yen’deki buluşması renkli görüntülere sahne oldu. Eski şöhretler sergiledikleri futbolla alkış aldı.

Ankara’daki gol moralleri bozdu

RÜYA Takımlar karşılaşması ile aynı anda oynanan Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor-Fenerbahçe maçından gelen Alex’in gol haberi taraftarların coşkularını yitirmelerine neden oldu. Bu gol öncesi sürekli Fenerbahçe aleyhine tezahüratlarda bulunan taraftarlar, uzun bir süre sessizliğe büründü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!