Televizyona neden çıktınız cinayeti

Güncelleme Tarihi:

Televizyona neden çıktınız cinayeti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2005 01:58

Berdel cinayetini televizyonda anlatan Özbek ailesi, canlı yayında dünürleriyle tartıştı. Kemalpaşa’ya dönen aileye kurşun yağdıran Kemal Alp damadını öldürdü.

İZMİR’in Kemalpaşa İlçesi’nde 5 gün önce berdel evliliği yaptığı eşi Tijen Alp’i (22) öldüren Kenan Alp’in (24) babası Kemal Alp, olayı televizyona çıkıp anlatan gelininin ailesini kurşun yağmuruna tuttu. Kurşunlarla gelin Tijen Alp’in ağabeyi Yusuf Özbek (24) öldü, iki yakını ile iki polis ve yoldan geçen bir kişi yaralandı.

Alp ve Özbek aileleri arasındaki ilişki 1999 yılında başladı. Kenan Alp, boncuk atelyesinde birlikte çalıştığı Tijen’e aşık oldu. Tijen’in ağabeyi Yusuf Özbek de Kenan’ın kızkardeşi Mehtap’a aşıktı. Aileler karar verdi, berdel (karşılıklı kız alıp verme) yapıldı. Kenan, Tijen’e, Yusuf da Mehtap’a kavuştu. Ancak mutluluk kısa sürdü. Kenan, ikisi de hamile olan karısı ve kızkardeşini alıp ortadan kayboldu. 5 yıl Bursa, Antalya ve İzmir’de kaçak hayatı yaşadılar. 5 ay önce Kemalpaşa’ya döndüler. Yusuf Özbek doğduğundan haberi bile olmadığı 4 yaşındaki kızı ile eşi Mehtap Özbek’e kavuştu.

Canlı yayında küfürleşme

Ama kötü kader peşlerini bırakmıyordu. Kenan Alp, geçen pazartesi günü eşi Tijen Alp’i kendisini aldattığı gerekçesiyle bıçaklayarak öldürdü. Polise teslim olan Kenan Alp tutuklandı.

Tijen Alp’in babası Muammer Özbek (50), annesi Hanife (48), ağabeyi Yusuf, kızkardeşi Tülay Özcan ile berdel gelin Mehtap (23) önceki gün cinayetle ilgili Kanal D’de yayınlanan ‘Kadının Sesi’ programına katıldı. Programa canlı yayında telefonla bağlanan Kemal Alp ile dünürü Muammer Özbek’in arasında küfürleşmeye kadar varan bir tartışma yaşandı. İddiaya göre Kemal Alp ‘Hesaplaşacağız, Bunu size ödeteceğim’ diyerek Özbek’i tehdit etti.

Emniyet’in önünde pusu

Özbek ailesi dün İstanbul’dan dönünce, doğrucu Emniyet Müdürlüğü’ne giderek cinayetle ilgili ifade verdi. Saat 17.30 sıralarında Emniyet’ten çıkan Özbek ailesi ‘35 PBJ 26’ plakalı otomobile bindi. Hareket eden otomobilini önünü kesen Kemal Alp, tabancasını çekip kurşun yağdırdı. Kurşunlara hedef olan Kemal Alp’in damadı Yusuf Özbek öldü. Muammer Özbek ve damadı Erdal Özcan yaralandı. Kaçmaya çalışan Kemal Alp, peşinden koşan polislere de ateş açtı. Polis İsmail Çetintaş ve Mustafa Yavuz ile yoldan geçen Engin Erdoğan da yaralandı. İlk tedavileri Kemalpaşa Sağlık Ocağı’nda yapılan yaralılardan, durumu ağır olan Muammer Özbek, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne, polis Erdal Özcan da Ege Üniversitesi Hastanesi’ne sevkedildi. Sabıkalı olduğu belirtilen ve 24 yıl önce polislikten atılan Kemal Alp yakalandı.

Hangi kanal hangi program

Kanal D-Yasemin Bozkurt-Kadının Sesi

Hafta içi hergün saat 13.00’te yayına başlayan ve canlı olan programda, toplumun herkesiminden katılımcı yer alabiliyor. Telefonla da katılım sağlanan programda aile içi sorunlar çözülmeye çalışılıyor.

TGRT- İnci Ertuğrul-Sizin Sesiniz

Serap Ezgü’nün Show Tv’ye geçmesinden sonra TGRT gündüz kuşağı kadın programını İnci Ertuğrul ile sürdürmeye başladı. Bu programda da diğerlerinde olduğu gibi aile içi sorunlar tartışılıyor.

Star-Derya Tuna-Derya Gibi

Star’ın diğer ulusal kanallara karşı yayına koyduğu program magazin dünyasının tanınmış ismi Derya Tuna’yı sunucu yaptı. Star, programın yayınını geçen hafta açıklanmayan bir nedenle durdurdu.

Show-Serap Ezgü ile Biz Bize

TGRT’den Show Tv’ye geçen Ezgü, gündüz kuşağının en fazla seyredilen kadın programlarından birini sunuyor. Ezgü’nün programında da aile içi sorunların üzerine gidilmeye çalışılırken kadına uygulanan şiddete karşı sert çıkışlar olabiliyor.

atv-Ayşenur Yazıcı - Yalnız Değilsin

Tanınmış haber spikeri Ayşenur Yazıcı’nın sunduğu programın en önemli özelliği, Yazıcı’nın sık sık kadın haklarını korumak adına yaptığı sert çıkışlara sahne olması.

UZMAN GÖRÜŞÜ

Patlayacağını söylemiştik

DOÇENT Dr. Arif Verimli, kadın programlarının toplum üzerindeki olumsuzluklarına değinerek, ‘Bu programların zararlı olacağı her platformda konuşuldu. Reyting kavgasıyla bu programlarda, toplumun yüzde 15’ini temsil eden ve marjinal hayatlar vatandaşlara izletiliyor. Olumsuz örnekleri seçiliyor. Bu bir patlamadır. Böyle olacağını daha önce de söylemiştik’ dedi.

Beklenen olay

HÜRRİYET’in televizyon eleştirmeni Cengiz Semercioğlu, ‘Beklenen bir olaydı’ dedi. Semercioğlu, ulusal televizyon kanallarında yayınlanan kadın programlarını eleştirerek şöyle konuştu: ‘Bu tip programlarda bir reyting kavgasına tutuşuldu. Aile hassas bir konu. Yapımcıların, bunu düşünerek yapıcı programlar hazırlamaları gerekir. Canlı yayında kontrol mekanizması çalışmaz. Katılımcılar ve konu dikkatle seçilmeli. Bu bekleniyordu, oldu.’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!