Ankara’da Çağlayan ve Aygün yeniden başkan

Güncelleme Tarihi:

Ankara’da Çağlayan ve Aygün yeniden başkan
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2005 01:11

Ankara Sanayi Odası (ASO) ve Ankara Ticaret Odası (ATO) seçimlerinden her iki odanın da eski başkanları falip çıktı. ASO seçimlerine tek listeyle giren Zafer Çağlayan yeniden başkan seçildi.

68 Meclis üyesinin 65’inin oy kullandığı seçimlerde 64 oyla yeniden başkan seçilen Çağlayan, ‘Bulunduğumuz çıtayı daha yukarı götürme özverisi içinde olacağız’ dedi. ASO’nun eski Yönetim Kurulu’ndan sadece 3 kişiyi yeni yönetim listesine alan Çağlayan, ‘Yeni bir taze kan değişikliği yapılması gerekiyordu’ dedi.

ASO Yönetim Kurulu seçimlerine Başkan Zafer Çağlayan tek listeyle girerken, oy kullanması gereken 68 Meclis üyesinden 3’ü mazaretleri nedeniyle oylamaya katılmadı. Çağlayan ve 10 kişilik yönetim listesi 65 Meclis üyesinin 64’ünün oyunu alarak yönetime geldi. ASO’nun yeni yönetiminde, önceki yönetimden Teoman Akış, Ahmet Kaya ve Şerafettin Ceceli yer aldı, listeye yeni giren isimler ise şöyle: Nurettin Özdebir, Önder Bülbüloılu, Mehmet Namık Kodaman, Canip Karakuş, Mehmet Doğanlar, Celal Koloğlu ve Hasan Altun.

ATO SEÇİMLERİ:

Ankara Ticaret Odası’nda (ATO) gerçekleştirilen yönetim kurulu başkanlığı seçiminde Sinan Aygün, geçerli oyların tamamını alarak 4 yıllık bir süre için yeniden ATO Başkanı seçildi. Türkiye Odalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da 161 geçerli oyun 159’unu alarak TOBB delegesi olmaya hak kazandı. Seçim sonunda ATO başkanı dahil 11 kişilik yönetim kurulu, Sinan Aygün ile beraber 26 kişilik TOBB delegesi ve 6 kişilik disiplin kurulu üyelikleri belli oldu. Yönetim Kurulu üyeliği seçimlerinde 162 oy kullanılırken, bunlardan 1’i geçersiz sayıldı. Geri kalan 161 oyun tamamını alan Sinan Aygün yeniden ATO Başkanı oldu. Seçim sonucunda ATO Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: Sinan Aygün (Başkan), Yönetim Kurulu Üyelikleri: Salih Bezci, Ali Gökşin, Vecdet Fehmi Şendil, Alaattin Doğan, Mustafa Deryal, Yaşar Kunar, Üner Karabıyık, Mehmet Aypek, Mehmet Kurnaz ve Atilla İmirlioğlu.

Hisarcıklıoğlu, TOBB delegesi

ATO
’da yapılan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) delegeliği seçimlerinde Başkan Aygün ile birlikte 26 üye TOBB delegesi olarak belirlendi. Burada 162 oy kullanılırken, bunlardan 161’i geçerli sayıldı. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu 159 oyla TOBB delegesi oldu. Böylece Hisarcıklıoğlu Mayıs ayında yapılacak TOBB Genel Kurulu’nda başkan adayı olabilmek için seçimin ilk etabını başarıyla tamamlamış oldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!