Teşvik itirafı

Güncelleme Tarihi:

Teşvik itirafı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2005 01:26

Vestel Manisasporlu Cafer Aydın, ‘Ersun Yanal’ın Ankaragücü teknik direktörü olduğu dönemde 10 bin dolar teşvik primi aldım. Sadece ben değil, kulüpteki çaycıya kadar herkese para dağıtıldı. Bunu Ersun hoca da biliyordu’ dedi.

BİRİNCİ Süper Lig’de uzun yıllar forma giydikten sonra İkinci Lig A Kategorisi takımlarından Vestel Manisaspor’a transfer olan Cafer Aydın, teşvik primi ile ilgili şok iddialarda bulundu. Ankaragücü’nde oynadığı dönemde teşvik primi aldığını açıklayan tecrübeli futbolcu, ‘Sadece ben değil, takımdaki herkes teşvik primi aldı’ dedi. Cafer, şöyle konuştu:

Temiz ve dürüst geçiniyorlar ama...

‘Türkiye’de kulüpler oyuncu transfer ederken, öncelikle karakterine bakıyorlar. Aynı şey hocalar için de geçerli olmalı ama durum maalesef böyle değil. Türkiye’de bir takım insanlar temiz ve dürüst geçinerek bir yerlere geliyorlar. Oysa ben böyle olmadığını biliyorum.
Mesela Ersun Yanal’ın Ankaragücü teknik direktörü olduğu dönemde 10 bin dolar teşvik primi aldım.

Kulüpteki herkese para dağıtıldı

O sezon hem Fenerbahçe’yi hem Galatasaray’ı yenmiştik. Kim gönderdi bilmiyorum ama, aldım. Benimle birlikte, teknik adamından kulüp çaycısına kadar herkese değişik miktarlarda para dağıtıldı.

Ersun hocanın ve yöneticilerin bilgisi dahilinde oldu bu iş. Bana göre bu iş şike değildi. Alın terimizin karşılığına başkalarının yaptığı bir katkıydı. Ama pek hoş karşılanmadığını da biliyorum. Buna rağmen alınmasının doğruluğu tartışılır.

Almadım diyene dava açarım

O dönem takımda olan hiç kimse teşvik primi almadım diyemez. Eğer bu parayı kulübümüz verdi diyorlarsa, o zaman kulüpten çıkışını göstersinler. Yok değil ise bu para Ay’dan mı geldi? Biz almadık diyenleri dava ederim, o dönemdeki hesaplarının incelenmesini isterim.’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!