Azra bebek neden öldü

Güncelleme Tarihi:

Azra bebek neden öldü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2005 01:46

SSK Göztepe Hastanesi’ne kalp büyümesi teşhisi ile yatırılan 5 aylık Azra bebeğin ölümü üzerine Bülent ve Özgür Canik çifti, görevli hemşireyi suçlayıp Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Hemşire Nagihan Irmak ise ailenin kendisini dövdüğü gerekçesiyle şikayetçi oldu. Bebeğin cenazesi Adli Tıp Kurumu’na gönderilirken iddialarla ilgili soruşturma başlatıldı. Özel bir şirkette şoförlük yapan baba Bülent Canik (35) ‘Kızımızın efor kaybetmemesi için korku ve heyecan yaşatılmaması gerekiyordu. Oysa görevli hemşire 20 dakika kızımın kolundaki damarı bulmak için çalışmış. Çığlık çığlığa ağlamasına aldırış etmemiş. Kızımın ölümüne hemşire sebep oldu. Eşim kendisini engellemek isteyince de yüzünü gözünü çizmiş. İnsan hayatı bu kadar ucuz mu?’ dedi.

Anne Özgür Canik (30) ise ‘Azra ağlamaya başlayınca hemşire durmadı. Dakikalarca kolundan kan almaya çalıştı. Kızımın kalbinin durmasına o hemşire sebep oldu. Sert davranışlarıyla Azra’nın acısını artırdı’ dedi.

HASTANE: İHMAL YOK

SSK Göztepe Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hasan Erbil ‘Bebek kardiyomiyopati hastasıydı. Yani kalp kaslarında yetersizlik olduğu için sürekli olarak bizim gözetimimiz altındaydı. 24 saat holter cihazına (kalp ritmini ölçen cihaz) bağlı takibimiz altında idi. Normal olarak da bu hastalık sonucu öldü’ dedi. Başhekim, bebeğin ölümünden sonra ailenin hemşireyi dövdüğünü hemşire Nagihan Irmak’ın 2’nci Cerrahi servisinde tedavi gördüğünü söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!