Bir dakika diye başladı bitti diyerek bıçakladı

Güncelleme Tarihi:

Bir dakika diye başladı bitti diyerek bıçakladı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2005 01:27

Fotoğrafçı Mehmet Gülbiz'in, İranlı sevgilisince defalarca bıçaklanarak öldürülmesi görüntülerini bilmeden video kasede kaydettiği ortaya çıktı.

MEHMET Gülbiz, İranlı Parisa Ehteshami ile yaklaşık 1 yıl önce, internette arkadaş arayanların tercih ettiği chat sitelerinde tanıştı. Kısa süre sonra, Mehmet Gülbiz’in daveti üzerine Parisa İstanbul’a geldi. İstanbul ziyaretlerini sürdüren, her seferinde Mehmet Gülbiz’in Cihangir’deki evinde kalan Parisa, son olarak 31 Ocak’ta İstanbul’a geldi. Mehmet Gülbiz, 4 Şubat günü 10.42’de arkadaşı Ayk Kökçü’nün cep telefonuna ‘Parisa geldi. Krema yaptı. Beni bağlayıp, üzerime sürecek. Soyulmazsam iyidir’ diye mesaj geçti. Parisa’nın bir ay önce İstanbul’a geldiğinde, Mehmet Gülbiz’in 200 dolarını çaldığı iddia edildi.

HOLLANDALI SEVGİLİ

Polis, cinayetten sonra kayıplara karışan Parisa’nın mail adresini ‘hack’leyip kişisel bilgilerine ve internet üzerinden yaptığı alışveriş bilgilerine ulaştı. Parisa, bu alışverişlerde mal teslimi için üç adres vermişti. Tüm adreslere baskın yapıldı. Bu adreslerden biri, Parisa’nın, 6 ay önce tanışıp birlikte olduğu, Hollandalı teknisyen Rene Martin Bouwman’ın Etiler’de Uçaksavar Sitesi Göktürk Apartmanı’ndaki dairesi çıktı. Parisa bu daireye yapılan baskında yakalandı.

İRANLI 6 AYDIR GELİYORDU

Göktürk Apartmanı’nın kapıcısı Naim Doğan, Hollandalı Bouwman’ın 3 yıldır sekiz numaralı dairede oturduğunu belirterek, ‘Geçen sene eşinden boşandı. 2 çocuğu var. İranlı kadını yaklaşık 6 ay önce gördüm. Belli aralıklarla gelip kalıyordu’ dedi. Sabahları kapıya ekmek bıraktığını, onun dışında servis yapmadığını söyleyen kapıcı Doğan, ‘Akşam saat 20.30 sıralarında polis geldi ve kadının fotoğrafını gösterdi. Hemen tanıdım. Oturduğu daireyi gösterdim. Sonra da ev sahibiyle birlikte gözaltına alındı. Olayı bu sabah gazetelerden öğrendim’ şeklinde konuştu.

39 KEZ BIÇAKLAMIŞ

Parisa, polis ifadesinde, ‘Başka bir sevgili buldum. Senden ayrılacağım dedim. Mehmet elindeki çıplak görüntülerimi kullanıp ‘Benden ayrılırsan bunları kullanırım’ dedi. Olay gecesi buluştuk, benim amacım korkutmaktı, şantaj yapmasını önlemekti. Sonra kendimi kaybettim’ dedi. Parisa, bandajlı olan elini ise, cinayet sırasında kestiğini söyledi. Polis, Parisa’nın cinayeti işlerken kullandığı bıçağı, Mehmet Gülbiz’e ait evde, buldu.

Polisin elinde, Mehmet Gülbiz’in çektiği üç sevişme kaseti var. Son kasette, olay gecesi çekilen, sevişme görüntüleri, cinayetle noktalanıyor. Parisa’nın, Mehmet Gülbiz’i 39 kez bıçakladığı sahne, tüm ayrıntılarıyla kasede kaydedilmiş.

Gülbiz, 4 şubat günü saat 10.42’de cep telefonundan arkadaşı Kökçü’ye ‘Parisa geldi crema yaptı’ diye mesaj geçti.

Gülbiz’in evindeki her şeyi çalmış

Hollandalı sevgilinin evinde yapılan aramada, Parisa’nın, Mehmet Gülbiz’in evinden ayrılırken iki bavula doldurduğu şu eşyalar bulundu: Sony video kamera, laptop, 1 smart disk, 1 hard disk, 2 mouse, telsiz telefon, Cairo (Kahire) adlı bir kitap, Fossil marka kol saati, 16 adet London marka prezervatif, Siemens A-55 cep telefonu, Zenith fotoğraf makinesi, 6610 Nokia cep telefonu, Adidas marka deodorant, kamera kaseti, siyah renkli masa saati. Garanti Bankası’ndan 2 adet visa kartı. Garanti Bankası’na ait emeklilik kartı, Siemens cep telefonu, Garanti bankası Euro hesap cüzdanı, döviz hesabı cüzdanı, Yapı Kredi hesap cüzdanı.

Parisa’nın fotoğrafını hiçbir yere yollamadı

Mehmet Gülbiz’in ortak iş yaptığı, yakın arkadaşı fotoğrafçı Ayk Kökçü, ‘Mehmet, iddia edildiği gibi Parisa’ya aşık değildi. Onu internet sitelerinde fotomodel ararken bulmuştu. Başkalarıyla ilişkisi olduğunu biliyordu. Fotoğraflarını da iddia ettiği gibi hiçbir yere yollamadı’ dedi. Kıskançlık iddialarını da ‘saçma’ diye değerlendiren Kökçü, aralarındaki ilişkiyi ‘Parisa, bir İngilizle evlenecekti. Mehmet, bunu duyduğunda sevinmişti’ diye değerlendirdi.

Turuva filminden sonra Mehmet Gülbiz’in Turuva fotoğraflarıyla çok para kazandığını anlatan Ayk Kökçü, ‘Hegre adlı sanatsal erotik fotoğrafların yayınlandığı bir site onu çok etkilemişti. Bu tür fotoğraflara takıntı yaptı. İnternetteki chat sitelerinden fotoğraflarını çekmek için model aradı. Romanya’dan Georgiana adlı kızla tanıştı. Oraya gidip bu kızın ve arkadaşlarının fotoğraflarını çekti. Michelle7 adlı siteye gönderdi. Parisa’nın fotoğraflarını hiç bir yere yollamadı’ dedi.

17 dakikalık sevişme ve cinayet kasedi

İKİ sevgilinin ölümle biten sevişme görüntülerinin yer aldığı video kasedi toplam 17 dakika sürüyor. En deneyimli polislerin bile izlemekte zorlandığı kaset, Mehmet Gülbiz ile İran asıllı sevgilisi Parisa Ehteshami’nin yatağa uzanmaları ile başlıyor. Daha önce de sevişmelerini videoya alan Parisa ve Gülbiz, bu kasette de aralarında İngilizce konuşuyor.

Genç kız sevgilisini bileklerinden dağcı ipiyle bağlıyor, gözünü eşarpla örtüyor. Bu karelerde Gülbiz’in belden yukarısının çıplak olduğu, İranlı sevgilisinin transparan bir bluz giydiği görülüyor.

BİR DAKİKA BEKLE

Beş dakika süren ön sevişmeden sonra Parisa, yatakta bağlı bulunan Gülbiz’e İngilizce ‘wait a minute’ (Bir dakika bekle’ diyerek mutfağa yöneliyor. Sadece birkaç saniye sonra elinde bir krema kabıyla yatağa dönüyor. Parisa, elindeki kremayı sevgilisinin vücuduna sürüyor ve sevişmeye devam ediyor.

10 dakika kadar sonra Parisa, Mehmet Gülbiz’i yatakta yalnız bırakarak yeniden video karesinden çıkıyor. Ancak bu kez yatağa cinayet aletiyle dönüyor. Sağ elinde tuttuğu ve arkasında sakladığı 30 santimlik bıçakla Mehmet Gülbiz’in üzerine uzanıyor. Video kasetten Parisa’nın ‘...and finished’ (...ve iş bitti) dediği duyuluyor ve İranlı kızın bıçağı hızla sevgilisinin göğsüne sapladığı görülüyor.

Darbenin şiddetiyle ve can havliyle, bağlı ellerini kurtaran Mehmet Gülbiz’in çabaları sonuç vermiyor. Parisa bıçağı tutmak isteyen Gülbiz’den kurtularak önce boynunun sol, ardından sağ yanına öldürücü darbeler indiriyor. Sevgilisini öldürdükten sonra soğukkanlılığını yitirmeyen İranlı genç kız, iki boş valize kamerayı ve diğer şahsi eşyalarını yerleştirerek evden ayrılıyor.

Yataktaki boğuşma sırasında sol elini kesen Parisa aynı gece Taksim İlkyardım Hastanesi’ne başvurarak, ‘Et doğrarken elimi kestim’ diyerek tedavi görüyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!