Trafik kazaları azalıyor

Güncelleme Tarihi:

Trafik kazaları azalıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2005 11:55

Karayolları 14. Bölge Müdürü Feridun Önal, duble yolların artmasıyla birlikte bölgelerinde trafik kazalarında önemli oranda düşüş yaşandığını söyledi.

Haberin Devamı

Önal, Türkiye genelinde 2003 yılında yapımına başlanan duble yollarla birlikte insanların karayollarında artık daha güvenli şekilde seyahat etmeye başladıklarını bildirdi.

Duble yolların, sürüş konforunu da beraberinde getirdiğine işaret eden, Önal, Bursa-Ankara istikametinde, Ümitalan Rampası ve İnegöl İlçesi arasındaki 21 kilometrelik alanda çalışmaların sürdüğünü, inşaası iki aşamada düşünülen yolun ilk bölümünün ihalesinin geçen yıl yapıldığını, ikinci bölümü için de bu yıl ihale açılacağını kaydetti.

Mezitler mevkii ve Bozüyük arasındaki 19 kilometrelik yolda da çalışmaların devam ettiğini ve burayı mayıs ayında hizmete açmayı planladıklarını anlatan Önal, Bursa-Yenişehir arasındaki duble yolu da, Yenişehir Uluslararası Havaalanı'na kadar uzatarak yıl sonuna kadar hizmete sokmayı hedeflediklerini bildirdi.

Haberin Devamı

KAZALARDA BÜYÜK AZALIŞ

Karacabey ve Mustafakemalpaşa ilçeleri arasındaki yolun da mayıs ayına kadar asfaltlanmaya hazır hale getirilerek Haziran'da hizmete sokulacağını dile getiren Önal, “Duble yolların artmasıyla birlikte, trafik kazaları yüzde 80 oranında azaldı. Duble yollar sayesinde karayollarının fiziki şartları iyileşiyor. Yollarımızın standardı yükseliyor. 2005 yılı sonuna kadar muhtemelen duble yapılmamış yol kalmayacak” dedi.

Önal, tek şeritli yollardan günde binlerce aracın geçtiğine dikkati çekerek, “Yollar dingil tekerrür sayısına göre yapılıyor. Bu rakamın 3 milyonu geçmesi halinde, yolların beton sıcak karışım (BSK) denilen malzemeyle yapılması gerekir. Duble yollarımızın altyapısını da buna göre yapıyoruz. 15 bin kilometre hedefine ulaşılınca, yollar BSK'ya dönüştürülecek. Şimdilik çabuk hizmete girebilmesi için normal asfalt yapıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Önal, Bursa'nın can damarı olarak nitelendirilen çevre yolunda çalışmaların devam ettiğini, kentin trafik sorununu önemli ölçüde hafifletmesi düşünülen Acemler Köprülü Kavşağı'nda da çalışmalara başladıklarını sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!