Sahte polisler 50 bin araç incelenerek bulundu

Güncelleme Tarihi:

Sahte polisler 50 bin araç incelenerek bulundu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2014 15:18

BURSA’da kendilerini polis olarak tanıtan telefon dolandırıcıları, "Bursa’da kuyumcu soyuldu sizin altınlarınız çalıntı" diyerek iki kişiden 70 bin TL değerinde altın aldı. Polis, 50 bin plakayı inceleyerek 4 şüpheliyi yakaladı.

Haberin Devamı

Bursa’da 40 yaşındaki M.H. adlı kadını ve N.A. adlı kişiyi arayan telefon dolandırıcıları bu defa farklı bir yönteme başvurdu. Aradıkları kişilere kendilerini polis olarak tanıtan zanlılar, "Bursa’da kuyumcu soygunu oldu. Çalınan altınlar Hakkari’nin Yüksekova ilçesindeki terör örgütlerine gönderildi. Polisin kuyumcuda yaptığı incelemede sizin kimlik bilgileriniz bulundu. Daha önce aldığınız altınlar çalıntı altın olabilir. Bu altınları incelememiz lazım. Evinize birazdan polis memuru gelecek. Siz altınları gelen polis memuruna teslim edin. Biz altınları inceledikten sonra size geri vereceğiz" dedi.

M.H. ve N.A. ile telefonda konuşan Serdar B. (33), Mustafa D. (39) ve Mustafa.Ş. (19), yaşı küçük B.Ö.’yü vatandaşların evine gönderdi. Burada "ben polisim" diyen B.Ö., altınları alarak Serdar B. ve Mustafa.Ş.’ye getirdi. Altın geri gelmeyince M.H. ve N.A. polis ekiplerine haber verdi.

50 BİN PLAKA İNCELENDİ

Mağdurların ifadelerinden yola çıkan Bursa Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro amirliği ekipleri, M.H. ve N.A.’nın oturduğu sokağa gelen ve giden araçların plakalarını tek tek inceledi. 50 bin aracın plakasını ve 60 işyerinin güvenlik kameralarını inceleyen polis ekipleri 16 plakalı kamyonet tipi bir aracın gelerek altınları aldığını tespit etti. Aracın tespit edilmesinin ardından zanlıların kullandığı kamyonetin plakası Türkiye genelindeki Mobese Plaka Tanıma Sistemi’ne kaydedildi. Eskişehir’den Bursa’ya gelirken mobese kameralarına yakalanan zanlıların kullandığı kamyonet, Osmangazi ilçesi Soğanlı Mahallesi yakınlarında durduruldu. Araç içersine bulunan ve çok sayıda suç kayıtlarının olduğu öğrenilen Serdar B., Mustafa Ş. Mustafa D. ve yaşı küçük B.Ö. gözaltına alındı.

İŞ BAŞINA 400 TL

Bursa Emniyet Müdürlüğü’ne getirilerek ifadeleri alınan zanlıların daha önce de Eskişehir, İzmir, Balıkesir, İstanbul gibi büyük illerde de aynı yöntemi kullanarak vatandaşları dolandırdıkları öğrenildi. Telefonda konuşarak kandırdıkları kişilerin altınlarını evlerinden alan B.Ö.’nün yaptığı her iş başına ise 400 lira aldığı belirtildi. Polis tarafından yakalama kararı bulunan Serdar B.’nin ise yakalanmamak için kimlik bilgilerini değiştirdiği ve kendisini Mustafa Ş.’nin kardeşi gibi gösterdiği ortaya çıktı. Serdar B.’nin gözaltına alınırken kendisini polise Faruk Ş. olarak tanıttığı ve Mustafa Ş.’nin kardeşi olduğunu söylemesi polisi bile şaşırttı. Zanlının sahte kimlik kullandığı yapılan parmak izi tespitinde ortaya çıktı.

YAŞI KÜÇÜK ÇOCUĞU GÖNDERİYORLAR


Zanlılardan Serdar B. Ve Mustafa Ş.’nin yaşı küçük B.Ö.’yü evlere göndermelerinin sebebi ise polise verdikleri ifade de ortaya çıktı. Zanlıların, yakalanması halinde B.Ö.’nün yaşı küçük olduğu için ceza almayacağını düşündükleri ve bu nedenle altınları alması için evlere B.Ö.’yü gönderdikleri anlaşıldı. Zanlıların daha önce de 20 kişiyi telefonla dolandırdıkları ve şahıslardan Mustafa D.’nin geçtiğimiz hafta cezaevinden çıktığı öğrenildi. Zanlıların ifadelerinde, "Vatandaşlar bizim gibilere inanıp para veya altın vermesinler" dediği ileri sürüldü. Emniyette ifadeleri alınan zanlılar, adliyeye sevk edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!