Yüzmede hedef 2020 olimpiyatları

Güncelleme Tarihi:

Yüzmede hedef 2020 olimpiyatları
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2014 11:31

Yüzme Federasyonu Başkanı Ahmet Bozdoğan, olimpik başarı için kulaç atmaya devam ettiklerini söyledi.

Haberin Devamı

Bozdoğan yaptığı açıklamada, milli sporcuların, elde ettikleri başarılarla her geçen gün olimpik başarıya biraz daha yaklaştığını belirterek, "2020 olimpiyatlarında madalya almak hedefiyle yaş ortalaması 17 olan bir A Milli Takım oluşturduk. Bu ay gerçekleştirilen organizasyonlarda toplam 105 Türkiye rekoru kıran sporcularımız, gelecek için umut verdiler" dedi. Dubai'deki Dünya Kısa Kulvar Şampiyonası'nda 21, Amsterdam'daki yarışlarda 6 Türkiye rekoru kıran yüzücülerin, Türkiye Kısa Kulvar Şampiyonası'nda 78 rekora daha imza attığını hatırlatan Bozdoğan, Türkiye Olimpik Sporcu Hazırlama Merkezi (TOHM) Projesi, Elit Sporcu Yetiştirme Programı ve Kardeş İller Çalışması'nın sonuçlarını almaya başladıklarını vurguladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın himayesinde Turkcell ile başlattıkları 2020 Olimpiyatları'na Sporcu Hazırlama Projesi kapsamındaki yoğun çalışma temposunun devam ettiğini anlatan Bozdoğan, "Yüzme sporunu tabana yaymak amacıyla 40 ilde Turkcell Yüzme Günleri etkinlikleri düzenledik. Bu etkinlikler sayesinde yaşları 8-10 yaş arasında 6 bin çocuğumuz yüzme yarışlarındaki kariyerlerine atılmış oldu" diye konuştu.

Aynı proje kapsamında 5 milli yüzücünün ABD'li antrenör Bob Bowman ile Amerika'da 2016 ve 2020 Olimpiyatları'na hazırlanmaya başladığını dile getiren Bozdoğan, bunun yanında 12 antrenörün, Bowman'ın yanında ikişer aylık eğitim aldığını belirtti.


"Eğitimler devam edecek"
Bozdoğan, bu eğitimlerin gelecek yıl da devam edeceğini vurgulayarak, şöyle devam etti: "Bu yıl sporcularımızın yarış deneyimlerini artırmak amacıyla 'Kardeş İller Projesi' kapsamında 11 bölgede 65 ilimizden 2 bin 500 çocuğumuz yarıştı. Bu yarışlardan tespit edilen yetenekli sporcular, olimpik merkezlerimizde normal ve yatılı programlara dahil edildi. Antrenör gelişimi için bir aylık staj programı hazırlandı. Gelecek yıl ocak ayından itibaren her ay 20 tane olmak üzere 240 antrenör, olimpik merkezlerde milli takım antrenörlerinin yanında staj yapacak. Bu programda tüm masraflar federasyonumuzca karşılanacak."

Daha önce Kayseri, Trabzon, Bursa, Ankara ve İstanbul'da bulunan olimpik merkezlere Adana'yı da eklediklerini anlatan Bozdoğan, bu bölgenin başına dünyaca tanınmış Alman Milli Takımı eski antrenörlerinden Martin Grabowski'yi getirdiklerini belirtti.

Yüzme Federasyonu olarak hedeflerinin günü değil, geleceği kurtarmak olduğunun altını çizen Bozdoğan, sözlerini şöyle tamamladı: "Günü kurtaracak çözümlerle değil geleceğimizi kurtaracak projelerle yola devam etmekteyiz. Bakanlığımız ile Spor Genel Müdürlüğümüzün destekleri ve Turkcell ile yaptığımız ortaklaşa projelerle yüzmenin, milli sporumuz olacağı kanısındayız."



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!