Şehit binbaşının anıtına saldırı

Güncelleme Tarihi:

Şehit binbaşının anıtına saldırı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2014 16:53

BURSA’nın Mudanya İlçesi’nde, terör örgütüne karşı yürütülen operasyonda şehit olan Binbaşı Ercüment Türkmen’in anısına yaptırılan bronz heykelin yanındaki kitabenin alt bölümünün taşla kırılması ve üzerinin sprey boya ile çizilmesi tepkilere neden oldu. Mudanya Belediye Başkanı CHP’li Hayri Türkyılmaz, olayı kınadığını belirterek, "Yeni kitabenin hazırlanması yönünde talimat verdim. En kısa sürede yenisini hazırlayıp yerine koyacağız" dedi.

Haberin Devamı

Şırnak’ın Silopi İlçesi Cudi Dağı Çelesor Tepe Mevkii’nde 25 Nisan 2008’de terör örgütüne yönelik operasyon sırasında Binbaşı Ercüment Türkmen şehit oldu. Eşi Mudanyalı olduğu için burada toprağa verilen Türkmen adına daha sonra tüzel kişiliği sona eren Güzelyalı Belediyesi tarafından Beyazkayalar Mevkii’nde bronz heykel ile binbaşıyı anlatan kitabe konuldu. Geçtiğimiz günlerde, henüz kimliği belirlenemeyen kişi veya kişiler tarafından anıtın kitabesinin altı taşlarla kırıldı ve üzeri de sprey boya ile çizildi.

Şehit binbaşının anıtına saldırı


Saldırı vatandaşlar ve Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın da tepkisine neden oldu. Üzücü durumu şiddetle kınadığını söyleyen Türkyılmaz, "Böyle bir şey nasıl olabilir. Ayıptır ve şehide yapılan saygısız bir davranıştır. Vatanı ve milleti uğruna şehit olan şehidimiz Ercüment Türkmen anıtı için Mudanya Belediyesi olarak hemen konuya el atıyor ve bu çirkin görüntüyü ortadan kaldıracağımızı belirtmek istiyorum. Yeni bir kitabenin hazırlanması yönünde talimatımı verdim. En kısa zaman içinde daha sağlam bir kitabeyi yerine yerleştireceğiz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!