Sayıştay'dan Fenerbahçe'ye şok...

Güncelleme Tarihi:

Sayıştaydan Fenerbahçeye şok...
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2014 10:32

Sayıştay denetçilerinden Kalamış hakkında Maliye’ye şok rapor. Hazine’ye ait Fenerbahçe’nin kullandığı 71 bin metrekare yeşil alanın işgal edildiği ve arazi üzerinde kaçak yapılaşmaya göz yumulduğu tespit edildi. Bakanlık, arazinin belediyeye devredilmesi için çalışma başlatacak.

Haberin Devamı

Akşam Gazetesi'nin haberine göre; Sayıştay'dan Fenerbahçe'yi üzecek bir rapor çıktı... Sayıştay deneticileri, Fenerbahçe Spor Kulübü'nün Kadıköy-Kalamış Mahallesi'ndeki adayı işgal ettiğini tespit etti. Sayıştay, durumu Maliye Bakanlığı'na bildirdi. Bakanlık, Sayıştay'ın ikazları karşısında gerekli incelemenin başlatılacağını, yıllardan beri işletilen ticari alanlardan tahsil edilen bedellerin sebepsiz zenginleşme davasıyla Kadıköy Belediyesi'nden alınma yoluna gidileceği savunmasını yaptı.

KALAMIŞ FENER’İN ELİNDEN ÇIKABİLİR
Sayıştay Başkanlığı'nın, "Maliye Bakanlığı 2013 yılı Düzenlilik Raporları"ndaki tespitlerinde, hazineye ait Kadıköy Kalamış'ta Fenerbahçe Spor Kulübü'nün kullandığı 71 bin metrekare yeşil alanın işgal edildiği ve arazi üzerinde kaçak yapılaşmaya göz yumulduğu görüldü. Sayıştay deneticileri durumu bir raporla Maliye Bakanlığı'na bildirdi. Bakanlık, arazinin belediyeye devredilmesi için çalışma başlatacaklarını bildirdi.

Haberin Devamı

Sayıştaydan Fenerbahçeye şok...

SEBEPSİZ ZENGİNLEŞME DAVASI AÇILSIN
Raporda yer alan bilgilere göre, mülkiyeti hazineye ait olan arazi, yeşil alan olarak kullanılması için Kadıköy Belediyesi'ne devredildi. Belediyenin, 71 bin metrekarelik 427 ada 8 parsel üzerinde kapalı yüzme havuzu, konukevi, restoranlar, bina ve ücretli otoparkın yapılmasına izin vermesi, Sayıştay uzmanının tepkisine neden oldu. Denetçi, amacı dışında kullanılan yerler için Maliye Bakanlığı'nı harekete geçirdi, Kadıköy Belediyesi hakkında "sebepsiz zenginleşme" davasının açılmasını istedi.

Sayıştaydan Fenerbahçeye şok...

ARAZİ AMACI DIŞINDA KULLANILIYOR
Arazi üzerinde yapılaşmaya gidenlerden bu zamana kadar kira alınıp alınmadığı, alındıysa kira kontratları ve sürelerinin bedelleriyle birlikte incelenmesi gerektiğini belirten Sayıştay denetçisi, ayrıca Maliye Bakanlığı'nın yurt genelindeki hazine arazilerini korumada yeterli hassasiyeti göstermediğinden, hazine tarafından terki yapılan birçok arazinin amacı dışında kullanıldığından yakındı.

Haberin Devamı

Sayıştaydan Fenerbahçeye şok...


İŞLETMENİN FAALİYETİNE SON
Bakanlık, Sayıştay'ın ikazları karşısında gerekli incelemenin başlatılacağını, yıllardan beri işletilen ticari alanlardan tahsil edilen bedellerin sebepsiz zenginleşme davasıyla Kadıköy Belediyesi'nden alınma yoluna gidileceği savunmasını yaptı. Bakanlık, ayrıca belediyenin bu zamana kadar herhangi bir gelir elde etmemiş olsa bile arazi üzerindeki işletmelerin faaliyetine son verileceğini ekledi.

BAKAN İTİRAF ETMİŞTİ
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Sayıştay denetlemesinin çok önemli olduğuna değinmiş, Maliye Bakanlığı ile ilgili olumsuz tespitlerden ancak Sayıştay denetimiyle haberdar olabildiğini söylemişti. Bakan Şimşek itiraf niteliğindeki açıklamasında, şu ifadeleri kullandı: "Açık ve net söylüyorum. Sayıştay denetimi gözümüzü açtı. Sayıştay denetimi benim için olmazsa olmazdır, yol göstericidir. Denetimleri daha da iyileştirmemiz lazım.”

Haberin Devamı

Sayıştaydan Fenerbahçeye şok...

21 ODALI KONUKEVİ
Fenerbahçe Spor Kulübü'ne gelir sağlayan Fenerbahçe Adası'ndaki 24 odalı Fenerbahçe Spor Kulübü Konukevi'nde 12 French Superior, 6 Twin Superior, 4 Junior Suite ve 2 Suite oda bulunuyor. Adada ayrıca sosyal tesis alanı, toplantı salonu ve tam olimpik yüzme havuzunun da konuşlandırıldığı edinilen bilgiler arasında.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!