Moskova’da temsilcilik istiyor

Güncelleme Tarihi:

Moskova’da temsilcilik istiyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2014 01:28

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, parti lideri olarak ilk defa ziyaret ettiği Rusya’nın başkenti Moskova’da daimi temsilcilik açmayı düşündüklerini söyledi.

Haberin Devamı

4 gün sürecek Rusya gezisine başlarken Moskova havalimanında, temasları hakkında bilgi veren Demirtaş, “Rusya’da çok sayıda yurttaşımız, iş adamlarımız var. Partimiz bunu göz önünde bulundurarak Moskova’da bir HDP temsilciliği açmayı düşünüyor. Yapacağımız temaslar sırasında Rusya’daki siyasi partilerle ve Rusya Dışişleri Bakanlığı yetkilileriyle bu konuyu da gündeme getirmeyi düşünüyoruz” dedi. Rusya ziyaretinin Suriye krizi ile yakından bağlantılı olduğu imasında da bulunan Demirtaş, “Biz Suriye’de işlerin dış güçlerin hazırladığı senaryolar doğrultusunda değil, Suriye halkının karar vereceği biçimde çözüme kavuşmasından yanayız” diye konuştu.

BULUŞACAKLAR İDDİASI

Öte yandan Demirtaş’ın sürpriz Rusya ziyaretini ‘Moskova’da Kürt haftası’ başlığıyla duyuran Rus Kommersant gazetesi, Demirtaş’ın yanı sıra PYD lideri Salih Müslim’in de Moskova’ya geleceğini yazdı. Rus gazetesi bu iki parti liderinin Rusya Dışişleri Bakanlığı’yla görüşmeler yapacaklarını duyurdu. Ancak Hürriyet Gazetesi’nin ulaştığı Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndaki diplomatik kaynak, Dışişleri Bakanlığı’nda görüşme iddiasını yalanladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!