Teknolojiye direniyor

Güncelleme Tarihi:

Teknolojiye direniyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2014 01:21

AYDIN'ın Koçarlı İlçesi'nde 75 yıldır terzilik yapan Yaşar Emre, teknolojiye meydan okuyarak 65 yılık ütüsü ve dikiş makinesiyle mesleğini sürdürüyor. 87 yaşında olmasına rağmen her gün işinin başında olan ve hiç konfeksiyondan giyinmeyen Yaşar Emre, mesleğini de ölene kadar sürdürmekte kararlı.

Haberin Devamı



12 yaşında başladığı mesleğinde 10 yıl çıraklık yapan Yaşar Emre, 1949 yılı 20 Kasım'ın da kendi dükkanını açtı. Evli, 4 çocuk, 8 torun sahibi Emre, hiç ara vermeden 75 yıllardır mesleğini sürdürüyor. Dükkanının açtığında Koçarlı'da dört terzinin daha bulunduğunu anlatan Emre, "Yıllar sonra bu sayı 14'e kadar yükseldi. Ancak son yıllarda konfeksiyonların artması ile bu sayı üçe düştü. Şu an üçüncü dükkanımda halen hizmet vermeye devam ediyorum. Ütüm ve dikiş makinemde ilk dükkanımı açtığım günden kalma. 65 yıllık. 46 yıldan beri de aynı adreste terziliğe devam eduyorum" dedi.


"KONFEKSİYONDAN GİYİNMEM"
Terziliğe başladığından bu yana konfeksiyondan giyinmediğini anlatan Yaşar Emre, "İlk dükkanımı açtığım yıllarda, tek başıma haftada iki, üç takım elbise dikerdim. Çırak ve kalfalarla birlikte iş yetiştiremez duruma gelirdik. Konfeksiyonların çoğalması ile toptancılar bize artık kumaş bile vermez oldu. Takım elbise dikmekten çok uzaklarda kaldık. En çok paça, fermuar ve diğer işleri yapmaktayız. Terzilik mesleğine başladı başlayalı hiç konfeksiyondan giyinmedim. Üzerimde olan her giysiyi kendim diker ve giyerim. Eski kumaşlar şimdiki kumaşlara oranla daha sağlıklıydı. O dönemin kumaşının üstünde ütüyü bıraksan kolay kolay yanmazdı. Ancak şimdiki kumaşlar naylon, sağlıksız olduğu kadar dayanıksızlarda" diye konuştu.

Haberin Devamı


TEŞEKKÜR BELGESİ VAR
65 yıllık esnaflık hayatı boyunca Maliye'ye olan vergi borçlarını da günü gününe ödediğini, hiçbir ihbarname almadığını belirten Emre, Aydın Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından teşekkür belgesi aldığını söyledi. Terziliği sevdiğini belirten Emre, bunun kendini gururlandırdığını dile getirerek, son nefesini vereceği ana kadar mesleğini sürdürmeye devam edeceğini de kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!