Zengin iş adamın nefret söylemleri olay yarattı

Güncelleme Tarihi:

Zengin iş adamın nefret söylemleri olay yarattı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2014 13:11

Almanya'nın Görlitz şehrinde faaliyet gösteren iş adamı Winfried Stöcker, yabancı düşmanı söylemleri ile tepki çekti. Stöcker, kendi çalışanlarını bile ülkelerine geri göndermek istediğini söyledi.

Haberin Devamı

Ünlü „Grand Budapest Hotel“ (Büyük Budapeşte Oteli) filmin çekildiği mekanın sahibi olan 67 yaşındaki zengin iş adamı Winfried Stöcker, yabancılara yönelik söylemleri ile büyü

Zengin iş adamın nefret söylemleri olay yarattı
k tepki çekti.

Filmde otel olarak kullanılan, ancak gerçek hayatta boş duran dev mağazayı göçmenlere yönelik düzenlenen bir yardım konseri için kullanmak adına gelen talebi reddeden Stöcker, "Eğer kabul etseydim, yabancı politikasını benimsemiş olurdum. Ancak kesinlikle benimsemiyorum" dedi.

EMEKLİ OLAN ÇALIŞANLARIMI DA GERİ YOLLARDIM
Stöcker'in bu söyleminin diğerlerinin yanında masum kaldığını belirten Saksonya Gazetesi, iş adamıyla yaptığı demecin devamını şöyle aktardı:

Haberin Devamı

Stöcker, "Yirmi yıl önce Ruanda'da milyonlarca zenci bibirini kesti. Hepsini burada mı barındırsaydık? Ben olsam, kaçak yollarla buraya gelen bütün Afrikalıları geri gönderirdim" dedi.

Elli farklı ülkeden 1700 çalışanı olan Euroimmun AG adlı ilaç şirketinin sahibi ve tıp profesörü Stöcker ayrıca yabancı uyruklu çalışanlarını da emekli olduktan sonra ülkelerine göndermekten yana olduğunu açıkladı ve "Almanya'ya yerleşip bizleri bastırmaya hakları yok. Buna karşı durmalıyız" dedi.

STÖCKER'E TEPKİ YAĞDI
Görlitz Belediye Başkanı Siegfried Deinege, Stöcker'in bu söylemleri karşısında dehşete düştüğünü ifade ederek kesinlikle aynı fikirde olmadığını vurguladı.

Görlitz Piskoposu Wolfgang Ipolt ise Stöcker'e yazdığı mektupta, şirkette çalıştırdığı yabancı işçilerinin burada yerleşmesine engel olarak saygısızlık ettiğini ifade etti.

Stöcker'den bağış alan bir yardım kuruluşu da parayı iade ederek Stöcker'in yaklaşımını insanlık dısı, alaycı ve kibirli bulduğunu belirtti.

Boş duran mağazanın tekrar faaliyete geçmesi için mücadele veren emekli banka müdürü Rainer Müller, Stöcker ile iletişimini keseceğini kayderek, "Bu konu zehirlendi, mağaza da öyle. Daha büyük zarar veremezdi" dedi.

BİR TEK NPD KUTLADI
Demecin yayınlandığının ardından yaklaşık 300 kişinin ırkçılığa karşı protesto düzenlediği belirtilirken, Stöcker'in aşırı sağcı Alman Milliyetçi Demokratik Partisi (NPD) tarafından tebrik mesajları aldığı kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!