Kız yurdunda 'dışarı çıkamıyoruz' gerginliği

Güncelleme Tarihi:

Kız yurdunda dışarı çıkamıyoruz gerginliği
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2014 12:41

BURSA’da koruma altındaki genç kızlar, Yetiştirme Yurdu’ndan dışarı çıkartılmadıkları iddiasıyla olay çıkarttı. Camları kıran 5 kıza polis ve sağlık ekipleri müdahale etti. Bu sırada duvardan atlayan başka bir kızı yakalamak için polis ve uzman psikologlar seferber oldu. Kısa süren kovalamaca sonucu genç kız parkta polis tarafından yakalandı.

Haberin Devamı

Bursa Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı Yıldırım İlçesi’nde bulunan Kız Yetiştirme Yurdu’ndan dışarı çıkartılmadıkları gerekçesiyle yaşları 17 olan 5 kız, ilk olarak güvenlik görevlisi ile tartıştı. Daha sonra kızlar, camları kırarak yurt görevlilerine saldırdı. Olay yerine gelen polisler kızları etkisiz hale getirmekte yetersiz kalınca yurda kadın polis memurları çağrıldı. Bu sırada Çocuk Şubesi polisleri ve uzman psikologlar, kızları sakinleştirmeye çalıştı.

Kendilerinide cam kırıkları ile yaralayan kızların ilk tedavisi olay yerine gelen ambulansta yapıldı. Bu sırada polislere direnen başka bir kız, yurdun duvarından atlayarak komşu apartmanlara gizlendi. Buradan koşarak çıkan genç kızı polis ve uzman pisikologlar 150 metre uzaklıktaki parkta yakaladı. Sakinleştirilen genç kız daha sonra yurda götürüldü.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!