Çin Başkonsolosu'ndan Kocaoğlu'na ziyaret

Güncelleme Tarihi:

Çin Başkonsolosundan Kocaoğluna ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2014 11:19

Çin Halk Cumhuriyeti'nin İzmir'deki ilk Başkonsolosu Su Gaochao, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na nezaket ziyaretinde bulundu.

Haberin Devamı

8 aydan beri İzmir'de bulunduğunu söyleyen Başkonsolos Gaochao, bu süre içinde kentle ilgili çok olumlu görüşler edindiğini vurguladı. İzmir'in hızlı gelişen bir ekonomisi ve pazarı olduğunu, aynı zamanda enerjik bir kent olduğunu söyleyen Gaochao, özellikle dış dünyaya açılmakla ilgi çok önemli bir itibarı bulunduğunu ve bunda İzmir Enternasyonal Fuarı'nın çok önemli payı olduğunu ifade etti. Konuk Başkonsolos Gaochao,
"Ben de bu fuara katılmıştım. İnanıyorum ki, İzmir'in bu kadar iyi bir noktada bulunması, sizin yönetiminiz ve liderliğiniz sayesinde oldu. İzmir'de bir çok kültür bir arada yaşıyor. İnsanları da çok vatansever ve kaliteli yaşadıklarının farkındalar. Çok iyimserler" dedi.

Çin ve Türkiye arasındaki ikili ilişkilerin son zamanlarda ivme kazandığının altını çizen Başkonsolos Gaochao, "İki ülke bu konuda çok iyi bir noktada ilerliyor. Konsoloslukların da bu ikili ilişkilere katkısı çok büyük. İzmir'de açtığımız başkonsoloslukla Türkiye ve Çin arasındaki ilişkilerin gün geçtikçe artacağına inanıyoruz. Tabii Çin'deki yerel yönetimler ile İzmir arasındaki ilişkileri de artırmak istiyoruz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!