Bakan Elvan: TİB'de ne yapıldığını bilemiyoruz

Güncelleme Tarihi:

Bakan Elvan: TİBde ne yapıldığını bilemiyoruz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2014 10:50

Anadolu Ajansı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan Telekomünikasyon (TİB) ile ilgili açıklamalarını servis ederek Bakan'ın "Telekomünikasyon İletişim Başkanlığının mevcut binasından çıkarılıp farklı bir yere aktarılması gerektiğine de inanıyoruz. Çünkü orada ne yapıldığını açıkçası bilemiyoruz" sözlerini yayınladı. Daha sonra A.A.'dan TİB'le ilgili Bakan'ın bu sözlerinin 17-25 Aralık operasyonlarından öncesini kastettiğini ifade eden bir açıklama geldi.

Haberin Devamı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "Çukurova Havaalanı'nı çok önemsiyoruz. Bu işi alan firmanın finansal sıkıntıları var ve bazı yabancı firmalarla görüşme içerisinde. DHMİ'ye ortak alımı teklifinde bulundular, DHMİ de bunu değerlendiriyor, bu çerçevede bir karar vereceğiz" dedi.

Bakan Elvan: TİBde ne yapıldığını bilemiyoruz
ÇUKUROVA HAVALİMANI'NI ÜSTLENEN KOÇOĞLU İNŞAAT İFLAS ERTELEME İSTEDİ

"ORADA NE YAPILIYOR BİLMİYORUZ"

Lütfi Elvan, TİB ile de ilgili açıklama yaparak "Biz Hükümet olarak Telekomünikasyon İletişim Başkanlığının mutlaka yeniden yapılandırılması gerektiğine inanıyoruz. Bu çerçevede çalışmalarımızı da aslında tamamladık. Bu çalışmalarımızı inşallah kısa süre içesinde Bakanlar Kurulunda konuşur, tartışırız. TİB'in yeniden yapılandırılmasına yönelik ciddi bir adım atmış oluruz. TİB'in mevcut binasından çıkarılıp farklı bir yere aktarılması gerektiğine de inanıyoruz. Çünkü orada ne yapıldığını (17-25 Aralık öncesi) açıkçası bilemiyoruz. O nedenle bizim yeni bir binaya ihtiyacımız var. Önümüzdeki dönemde de bu yönde bir girişimimiz olacak. Ancak şu anda TİB'de gerçekten yasalara, kurallara, hukuka uygun bir şekilde çalışmalar yürütülüyor. Mahkeme kararlarıyla dinleme kayıtları sürekli olarak kontrol ediliyor. Kaç mahkeme kararı var, kaç kişi kontrol ediliyor, bunların çapraz kontrolleri yapılıyor. Bir anlamda TİB o eski anlayışından kurtarılıp sağlıklı bir yapıya şu aşamada kavuşturuldu. Ama yine de TİB'in mutlaka yeniden yapılandırılması gerekiyor" dedi.

Bakan Elvan: TİBde ne yapıldığını bilemiyoruz

Haberin Devamı

Lütfi Elvan, Ankara-İzmir YHT hattında 2015 yılında Turgutlu'ya kadar olan kesimin ihalesine çıkacaklarını belirtti.

3. KÖPRÜDE 10 METRE KALDI

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, 3. köprünün kulelerinin 312 metreye ulaştığını, tamamlanması için 10 metrelik kesimin kaldığını belirterek, "Bu hafta içerisinde, muhtemelen perşembe günü üçüncü köprümüzün ilk tabliyesini atacağız... Hedefimiz 29 Ekim 2015 itibarıyla üçüncü köprümüzün açılışını gerçekleştirmek" dedi.

Haberin Devamı

ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ'NDEN DEMİRYOLU GEÇECEK

Çanakkale Köprüsü hakkında da açıklama yapan Elvan "Arkadaşlarıma talimat verdim. Çanakkale Köprüsü üzerinden bir demiryolu hattı geçirmeyi planlıyoruz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!