3-1 ama zaman zor geçti

HANİ, bazen “Bu galibiyet aldatmasın” denir ya, Cenk’in attığı gol de ilk 45’te Beşiktaş’ın hücumda doğru seçenekleri kullandığı konusunda sizi aldatmasın.

Haberin Devamı

Siyah beyazlı ayaklar sağlı sollu sayısız yan top attılar kaleci Oğuz’un bahçesine. Goldeki top hariç, hemen hemen hiçbiri bir Beşiktaşlıya değmedi bile. Üstelik savunma açısından bakıldığında Akhisar, Olcay ile Cenk’e büyük yardımda bulundu.
Beşiktaş, ikili oyunlar ve yerden oynayabilseydi pozisyon bulabilirdi. Dikkat! “Daha çok” demiyorum çünkü gol bir kenara, kayda değer pozisyon yok. Töre’nin yokluğunun da bir sonucuydu bu. Ama Sosa ve Kerim, havadan yeterince sonuç alınmadığını görüp formatı değiştirebilirdi. Ve ayrıca takımın devreyi sadece 2 isabetli şutla kapattığını hatırlatayım.


YİNE GERGİN DAKİKALAR


İkinci devreyle birlikte 20 dakikalık misafir egemenliğine Bilic, Töre’yi alarak son verdi. Sosa da gözlerdeki pası silen serbest vuruş golüyle (Beşiktaş 74 hafta sonra böyle bir gol attı) tezahüratlarda ‘mutluluk repertuarı’na geçilmesini sağladı.
Ne var ki 2-0’la Akhisar’ın gardı düşmedi. Bilal, Sosa’ya ‘bilmukabele’, önümdeki Beşiktaşlı taraftar da “Gergin dakikalar başladı” dedi! Hakikaten de öyle oldu.
Beşiktaş, zaman tükensin diye adeta akreple yelkovanı itekledi. Oysa top çevirse, orta sahada “Ha gayret” deyip dayanışmayı artırsa hakem taç atışını kendilerine verdi diye bu kadar sevinmeye gerek duymazdı. Evet, böyle böyle olsa, Töre’nin gerginliği bitiren golü de daha erken gelebilirdi.
Beşiktaş 3-1 kazanırken de eksiklerini görmeli ki rakiplerini alt etsin!

Yazarın Tüm Yazıları