Zeka ile ayak birleşimi

Güncelleme Tarihi:

Zeka ile ayak birleşimi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2014 23:59

BEŞİKTAŞ’ın maç eksikliğiyle kaptırdığı liderliği geri alması ve 5 maçlık kazanma serisini devam ettirmesi için bu karşılaşmadan alınacak 3 puan çok önemliydi.

Haberin Devamı

İlk 10 dakikada baskı kurma ve oyunu rakip sahada oynama düşüncesi güzel görünse de üretkenlikleri bakımından sıkıntı çektiler. Alışık olduğumuz kanat organizasyonlarıyla etkili olamadılar. Sosa’nın orta sahadaki oyunu yönetme çabasını Akhisar’ın defansif oyuncularınca engellenince ilk yarının bitimine kadar Beşitaş etkili olamadı. İlk yarının ve Beşiktaş’ın en iyi oyuncularından Olcay’ın kişisel becerileriyle yarattığı pozisyonda vermiş olduğu pasla, Cenk’in attığı gol, Beşiktaş’ı öne geçirdi.

MAÇIN YILDIZI OLCAY

BEŞİKTAŞ’ın Tottenham, Gaziantep ve kupadaki Rize maçlarındaki oyunsal düşüşü dün de devam etti. Beşiktaş’ın hep sistem takımı olduğundan bahsediyorduk. Dün bunun biraz dışına çıktılar. Özellikle 2. yarı, Gökhan Töre ve Oğuzhan’ın oyuna girmesiyle, yaratıcı oyuncularının katkısıyla kazandığı bir maç izledik. İstek ve dinamizmi bütün oyunculara yayamayan, baskı kuramayan, rakibi bunaltamayan bir Beşiktaş vardı. Fakat Sosa’nın akıl dolu golü, futbolda oyun zekasının ne kadar önemli olduğunu ortaya bir kez daha çıkardı. Tam ‘Bu gol Beşiktaş’ı iyi gitmeyen oyunda rahatlattı’ diye düşünürken Akhisar’ın sahadaki beyni Bilal’in muhteşem golü, Beşiktaş’ın kalan dakikalarda daha kontrollü oyuna itti. Son dakikada maçın yıldızı Olcay’ın başlattığı atakta Gökhan’ın bireysel becerisiyle gelen gol maça son noktayı koydu. Beşiktaş bildiğimiz görüntüsünden uzak olsa da kazanmasını bildi. Sürekli iyi oynayarak kazanılmaz, bazen de çok iyi oynamayarak kazanmak gerekir.

Haberin Devamı

GİDİŞAT İYİ DEĞİL

Tolga’nın ilk yarıda Gekas’ın kafasını kurtarması çok önemliydi. Beşiktaş’ın görünmez kahramanları Veli ve Atiba’nın performansları Beşiktaş’ı oyunda tutan etkenlerdi. Akhisar’ın gidişatı iyi değil. İkinci devre çok daha dikkatli olmaları gerekir. Sonra sıkıntıya düşebilirler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!