TOBB Ermenek madencilerinin ailelerine ev alacak

Güncelleme Tarihi:

TOBB Ermenek madencilerinin ailelerine ev alacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2014 01:12

Son 12 yılda 500 milyon liraya ulaşan sosyal yardım ve yatırım yapan TOBB, bu yıl yılbaşı hediyesi dağıtmak yerine Ermenek’teki maden kazasında hayatını kaybeden 18 madencinin ailelerine birer ev alacak.

Haberin Devamı

ÖNCEKİ yıllarda önde gelen büroktartlar dahil siyasi isimlere ve delegelerine pahalı teknolojik hediyeler dağıtmasıyla gündeme gelen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), bu yıl yılbaşı hediyesi yerine Ermenek'te meydana gelen maden kazasında hayatını kaybeden 18 madencinin ailesine yardımda bulunacak. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "TOBB Yönetim Kurulu olarak bu yıl Ermenek’teki maden kazasında hayatını kaybedenlerin ailelerine birer ev alma kararı aldık" dedi. TOBB’un daha önceki yıllarda genel kurullarında ve yılbaşında yerli marka tablet, diz üstü bilgisayar, çeşitli markalarda cep telefonları ve son olarak ipad şeklindeki hediye seçimleri geniş yankı bulmuştu.

TOBB Ermenek madencilerinin ailelerine ev alacak
"OĞLUM YÜZME DE BİLMEZDİ, SUYUN İÇİNDE NE YAPTI"

TOBB Ermenek madencilerinin ailelerine ev alacak
AYŞE TEYZE'NİN EŞİ RECEP GÖKÇE YÜREKLERİ BURKTU

Haberin Devamı

500 MİLYON TL YARDIM

TOBB’un son 12 yılda, doğal afetler ile eğitim, gıda ve kültür konularındaki yardım ve yatırımlarının 500 milyon liraya ulaştığını kaydeden Hisarcıklıoğlu, “Halen de 81 ilde 81 Anadolu, Fen, İmam-Hatip ve meslek lisesi yaptırıyoruz" diye konuştu. Hisarcıklıoğlu, Soma'da yaşanan maden kazasında hayatını kaybeden madencilerin aileleri için iş dünyasını seferber ettiklerini hatırlatarak, şunları kaydetti: "Topladığımız 17 milyon lirayı da hükümetimize takdim etmiştik. Ermenek'te vuku bulan maden faciası için de benzer bir yardım planlıyoruz. TOBB olarak yılbaşı dolayısıyla başkanlarımıza ve üyelerimize ajanda dışında herhangi bir hediye dağıtımı yapmayacağız. Bunun yerine Ermenek'te meydana gelen kaza nedeniyle mağdur olan ailelere yardımda bulunacağız.”

TOBB Ermenek madencilerinin ailelerine ev alacak
ERMENEK'TE CANSIZ BEDENLERİNE ULAŞILAN 8 İŞÇİNİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

TÜRK ESERLERİNİ BASTI

Sadece yurt içinde değil, yurtdışında da mağdurun ve mazlumun yanında olduklarını ifade eden Hisarcıklıoğlu, kültürel değerleri muhafaza etmeye ve gelecek nesillere aktarmaya çalıştıklarını söyledi. Hisarcıklıoğlu, şöyle konuştu: "Bugüne kadar milli şairimiz Mehmet Akif, Türk ve İslam mutasavvıfı Yunus Emre ve büyük üstat Necip Fazıl'ın eserlerini hazırlamıştık. Bu yıl Türk edebiyatının en muazzam örneklerinden birinin basımını gerçekleştiriyoruz; Türklerin bilinen en eski kadim destanlarından, Oğuz Türklerinin büyük destanı Dede Korkut hikayelerini basıyoruz. Dede Korkut kitabının biri Almanya Dresden'de, öbürü Vatikan'da olmak üzere iki orijinal yazması bulunuyor. Dede Korkut'un orijinal tasvirlerine ulaşabilmek için büyük uğraşlar verdik. Ama ortaya çıkan eseri görünce, tüm bu emeklerimizin boşa gitmediğini de anladık."


TOBB Ermenek madencilerinin ailelerine ev alacak


Haberin Devamı

Tüm ihtiyaçları karşılanacak

ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan da, Ermenek Kültür Ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen toplantıda, kazadan hayatını kaybedenlerin yakınlarına yardım için herkesin çaba sarf ettiğini belirterek, örnek olarak TOBB’un, yılbaşı promosyonu dağıtmayarak kazada hayatının kaybeden 18 işçinin ailesine ev alma kararını gösterdi. Elvan bazı belediyelerin de ev taahhütlerinin olduğunu anlatarak, “Evlerinin tamiri içinde çalışmalarımız sürüyor. Ev içinde ihtiyaç duyulan beyaz eşya gibi malzemenin tamamını karşılayacağız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!