Kule'de son söz Büyükşehir'in

Güncelleme Tarihi:

Kulede son söz Büyükşehirin
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2014 01:03

‘İmara aykırılık’ ve ‘mania hattı’ gerekçeleriyle yapımı durdurulan, geçen yıl Danıştay’ın yıkım kararı verdiği Cumhuriyet Kulesi için son kararı, Büyükşehir Belediye Meclisi verecek. Keçiören Belediye Meclisi’nin hazırladığı yeni imar planının ocak ayında Büyükşehir Meclisi’ne görüşülmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Ankara’nın en büyük kentsel sorunlarından birisi olan ve ‘hayalat kule’ diye isim takılan Keçiören’deki Cumhuriyet Kulesi’nin 6 yıldır merak edilen akıbetiyle ilgili son kararı, önümüzdeki ay Büyükşehir Belediye Meclisi verecek.
Cumhuriyet Kulesi ‘imara aykırılık’ ve ‘mania hattı’ gerekçeleriyle 2009’da Bölge İdare Mahkeme'si tarafından durdurulmuştu. Mania sorunu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Milli Savunma Bakanlığı’nın hazırladığı yeni Mania Planı’yla ortadan kalkmış fakat kulenin imara aykırı olduğu gerekçesiyle yıkılmasına karar verilmişti.
Bu ay gerçekleştirilen Keçiören Belediye Meclisi olağan toplantısında, Cumhuriyet Kulesi ile ilgili yeni bir imar planı hazırlandı.

PLAN KABUL EDİLMEZSE YIKILACAK

Hazırlanan yeni plana göre kulenin yeniden yapılması öngörülürken, konunun ocak ayında Büyükşehir Belediye Meclisi gündemine getirilmesi ve Cumhuriyet Kulesi’yle ilgili son kararın verileceği öğrenildi. Eğer yeni imar planı da Büyükşehir’de kabul edilmezse kulenin yıkılmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Haberin Devamı

DANIŞTAY’IN YIKIM KARARI VAR

2008 yılında inşaatına başlanan Cumhuriyet Kulesi’nin 175 metre yüksekliğinde yapılması planlanıyordu. ‘İmara aykırılık’ ve ‘mania hattı’ nedeniyle 2009’da inşaatı durdurulan kule hakkında Danıştay 6. Dairesi de 2013’te kesin yıkım kararı verdi. Keçiören Belediyesi de yıkım için mayıs ayı sonlarında bir firmayla anlaştığını ve kısa süre içinde işlemlerin başlayacağını açıklamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!