Münih'te Karadeniz rüzgarı

Güncelleme Tarihi:

Münihte Karadeniz rüzgarı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2014 15:11

ALMANYA'nın Münih kentinde Trabzon ve Karadeniz Kültür ve Dayanışma Derneği'nin 8'inci kez düzenlediği geleneksel 'Karadenizliler Gecesi'nde yüzlerce Karadenizli kemençe eşliğinde horon tepti.

Haberin Devamı

Gece, Aslı Dede adlı genç kızın İstiklal Marşı’nı okuması ve şehitler için 1 dakikalık saygı duruşu ile başladı. Dernek başkanı Süleyman Aydın birlik mesajları verirken, "Bu tür etkinliklere Alman komşularınızı da getirin. Sizleri buralarda görsünler, kafalarındaki Türk imajını değiştirsinler" dedi.

Geceye başkonsolosluk çalışanları ile birlikte katılan Münih Başkonsolosu Mesut Koç ise bu tür gecelerin Türkiye ile bağları güçlendirdiğini anlatırken "Almanya’daki toplumumuzun değişik sivil toplum örgütlerinde olmaları bizi çok memnun etmektedir. Haklarınızı elde etmeniz örgütlü olduğunuz oranda daha kolay olur" diye konuştu.

Derneğin folklor ekiplerinin sunduğu halk oyunları gösterisini kaydetmek için cep telefonlarıyla pistin etrafını dolduran konuklar, en iyi görüntüyü alabilmek için çaba harcadı. kısa süre önce Bavyera’da 43 ekip arasından birinci olan kızlar halk dansları grubu uzun süre alkışlandı.

Metin Çelik’in sunuculuğunu yaptığı geceye katılan konuklar, Samet Kıran, Ahmet Kaplan ve Aydın Akyol'un kemençe müzikleri eşliğinde bol bol horon tepti. Bizim Gönül ve İbrahim Can gibi Karadenizli sanatçılar parçalarıyla konuklara Karadeniz türkülerini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!