Haftanın müzikleri

Haberin Devamı

****
SANTANA
CORAZÓN
Sony Music / RCA

Meksika doğumlu Amerikalı gitarist Carlos Santana, 40 yılı aşan kariyeriyle müzik tarihinin en büyük gitaristlerinden biri konumunda. Bir gitar virtüözü olmasına ve birçok farklı tarza hâkim olmasına rağmen ‘şarkı formu’na verdiği önem ve enstrümanistlik numaralarından ziyade bestelerinin akıcılığıyla ilgilendiği için büyük takdir ediyorum kıvırcık saçlı usta gitaristi. ‘Corazón’ onun Santana adlı grubuyla yayımladığı 22’nci stüdyo albümü. Açıkçası bu kadar yüksek bir üretim ivmesi yakalayıp da kaliteyi hep belli bir standardın üzerinde tutmak çok büyük başarı. Şahane bir kapak ve kartonet tasarımına sahip olan, toplam 12 şarkılık bu cover albümünde Carlos’a oldukça kalabalık bir müzisyen ordusu eşlik ediyor. Ayrıca konuk vokalistlerden Pitbull ve Gloria Estefan dikkat çekiyor. Santana bu albümde Latin sanatçıların klasik şarkılarını yorumluyor. Araya bir yeni beste, bir de Bob Marley cover’ı atmış. Buram buram Latin havası solumak isteyenlere tavsiye ederim bu ‘akıp giden’ albümü.

Haftanın müzikleri

Haberin Devamı

****
MAROON 5
V
222 / Interscope

Grubun adında 5 rakamı olur, o grup beşinci albümünü çıkarır da albümün adı ‘5’ (‘V’) olmaz mı hiç? Şaka bir yana, günümüzün en seksi erkeği seçilen bir frontman’e (Adam Levine) sahip başka bir grup olsa müzikal niteliği çoktan geri plana atmış, ‘cepten yiyor’ olabilirdi ama Maroon 5 kalitesinden taviz vermiyor. Kabaca funk etkileşimli pop rock olarak özetleyebileceğimiz tarzda müzik yapan Amerikalı grup, önceki albümü ‘Overexposed’a göre daha az pop, daha fazla rock formülüne geçmiş ve yine oldukça kulak dostu bir tını yakalamış. Bu açıdan ilk dönemlerindeki havaya yeniden bürünmüş olmaları, eski hayranlarını sevindirdi tabii. Gruba yabancı dinleyici için tek sıkıntı, Levine’in bu albümde yer yer fazla incelttiği vokalleri olabilir, ama sadık Maroon fan’ları için hayat bu albümden sonra çok daha güzeldir, eminim. ‘Maps’, ‘Animals’, ‘It Was Always You’, ‘New Love’ gibi şarkılar bağımlılık yapacak kadar güzeller, benden uyarması. Yılın pop kulvarındaki en iyi rock albümlerinden biri...

Haberin Devamı

****
MACHINE HEAD
BLOODSTONE & DIAMONDS
Nuclear Blast

‘90’lı yılların ortalarından beri thrash metal’in groove soslu lezzetlerini birbiri ardına sunan, arada nu-metal’e göz kırpsa da 2007 tarihli başyapıtı ‘The Blackening’den beri yeniden thrash metal sularında yüzen Amerikalı grup, bugün metal dünyasının en büyüklerinden biri. Yine de yeterince ‘dev’ değiller bana göre. Zira ‘The Blackening’ üstü ‘Unto the Locust’ adlı bir başka başyapıta imza atmış bir grubun bugün çok daha büyük fırtınalar koparıyor olması lazımdı. Her neyse, o başka bir yazının konusu, gelelim yeni albüme. ‘Bloodstone & Diamonds’ önceki iki albümün gölgesinde kalan bir iş ama yine de çok iyi bir albüm. Fakat uyarayım; bestelerin yönleri biraz karışık, bir şarkı içinde kaybolmadan bir tur atabilmeniz için o şarkıyı en az 4-5 defa üst üste dinlemeniz gerekebilir. Ama tadına vardığınızda ‘Now We Die’, ‘Killers & Kings’, ‘Game Over’ ve ‘Take Me Through the Fire’ gibi şarkılar adeta kanınıza işleyecek. Evet, 2014’ün en iyi birkaç metal albümünden biri bu, ıskalamayın.

Yazarın Tüm Yazıları