Engelleri kaldırmak için yola çıktılar

Güncelleme Tarihi:

Engelleri kaldırmak için yola çıktılar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2014 13:29

Almanya'nın Köln kentinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'nde (DİTİB) engellilerin camilerden daha iyi hizmet alabilmesi ve günlük hayatlarında karşılaştıkları engellerin kaldırılması için bir proje başlatıldı.

Haberin Devamı

DİTİB-Federal Gençlik Birliği'nin (BDMJ) bu proje kapsamında tüm gün düzenlediği programa katılan kendi alanlarında uzman kişiler

Engelleri kaldırmak için yola çıktılar
Almanya'da engelliler için uygulanabilecek pilot projeler oluşturmak ve bu projeleri ülke çapında yaygınlaştırmak için çalışma başlattılar. Action Mensch kaynaklarından desteklenen proje kapsamında ayrıca daha önce yapılan örnek projeler de tanıtıldı.

DİTİB Müslüman Gençlik Sorumlusu Gürcan Mert, DİTİB öncülüğünde düzenlenen bu proje hakkında bilgi vererek şunları söyledi:
“Özürlülük kavramı Almanya'da ne kadar çok kullanılsa bile Türkçe'de engelli yerine özel kavramı kullanılıyor. Biz bu özel insanlar için bugün burada özel bir program tertip ettik. Bu özel insanların toplum içerisinde binaları kullanımından, eğitim süreci içinde yaşamış oldukları dışlanmalardan, toplum içinde kabul edilip edilmemerini konu ediyoruz. Burada ifade edilen en önemli şeylerden bir tanesi insan ister ibadet, ister eğitim, ister ulaşım mekanizmaları dikkate alındığı zaman bu insanlara gerekli hizmetlerin hala götürülmemiş olması. İnsanların ibadethanesinden, metrosundan, treninden, otobüsüne her türlü kaldırımdan bu toplu taşıma araçlarına binerken kesinlikle bu engeller kadırılmalıdır. Avrupa'nın en modern ve önemli ülkelerinden Almanya'da dahi bu tarz engellerin hala daha günümüzde vakıf olduğu ve bu insanlara bu engelleri kaldırmak üzere bu programı düzenliyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!