‘Kadir’i göz göre göre kör ettiler’

Güncelleme Tarihi:

‘Kadir’i göz göre göre kör ettiler’
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2014 03:53

6 yaşındaki Kadir, okulda dışarıya doğru açılan sınıf kapısının kolunun çarpması sonucu gözünden oldu. Ailesi, hem okuldan hem de Milli Eğitim ve Sağlık bakanlıklarından şikâyetçi.

Haberin Devamı

ERZURUM Palandöken’de 10 Ekim’de Alparslan İlkokulu 1’inci sınıf öğrencisi 6 yaşındaki Gani Kadir Kastalmiş’in gözüne deprem yönetmeliği nedeniyle dışarıya doğru tasarlanan sınıf kapısının kolu çarptı. İddiaya göre, okul yöneticileri olayı aileye 1.5 saat sonra haber verdi. Okula gelen baba Muammer Kastalmiş (39), gözü kan içindeki oğlunu Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürdü. Babanın iddiasına göre, gözüne damla damlatılıp Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesi’ne sevk edilen çocuk, hastaneye olaydan 4 gün sonra yatırıldı. Ancak geç kalındığı için sağ gözü görme yeteneğini kaybetti. Kastalmiş, yaşananların ardından okul yönetimi ve sınıf öğretmeninden şikâyetçi oldu.

‘İHMALİMİZ YOK’

Ailenin avukatı da, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlığı Bakanlığı hakkında Bölge İdare Mahkemesi’ne maddi, manevi tazminat davası açacaklarını açıkladı. Okul yöneticileri ihmallerinin olmadığını savundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!