Diyarbakır’da 2 terörist tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

Diyarbakır’da 2 terörist tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2014 16:17

DİYARBAKIR’da değişik tarihlerde kamu kurumları ve güvenlik güçlerine yönelik silahlı, molotoflu, bombalı 5 ayrı saldırıda bulunduğu belirlenen 1 PKK’lı ile yine polise molotoflu saldırıda bulunduğu tespit edilen 1 DHKP-C’li tutuklandı.

Haberin Devamı

Diyarbakır Valiliği, İl Emniyet Müdürlüğü’nün kentte PKK adına yasadışı gösteri ve saldırılara katılan kişilere yönelik operasyon düzenlediğini açıkladı. Açıklamada, istihbarat ve terörle mücadele ekiplerinin önceki gün merkez Sur İlçesi’nde değişik tarihlerde kamu kurumları ve polise silahlı, bombalı, molotof kokteyli 5 ayrı saldırı olayına karıştığı belirtilen 1 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Zanlının evinde yapılan aramada olaylarda kullandığı silah ele geçirilirken, 5 ayrı silahlı saldırı eyleminin faili olduğu ifade edildi. Zanlı emniyetteki sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Polisin düzenlediği bir diğer operasyonda ise DHKP-C terör örgütü mensubu olduğu iddia edilen 1 kişi yakandı. Yakalanan kişinin Ayn-El Arap (Kobani) çatışmalarını protesto etmek amacıyla kentte meydana gelen kanunsuz eylemlerde güvenlik güçlerine yönelik molotoflu ve taşlı saldırı eylemlerinde bulunduğu tespit edildi. Şüpheli sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklanırken, olaylarla ilgili araştırmaların sürdüğü bildirildi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!