Mutluluk A.Ş.

Haberin Devamı

Mutluluk A.Ş.
FİRUZ Özçekici, İzmir’in önde gelen cateringcilerinden. İsmini taşıyan “Firuz Catering”i en büyük destekçisi ve hayat arkadaşı Necla Hanım’la birlikte 1986’da kurmuş. Bu tarihten itibaren de kaliteyi en üst düzeyde tutmayı ilke edinerek sadece İzmir’in değil, Ege’nin en başarılı catering şirketleri arasına girmeyi başarmışlar. Firuz Bey, adı gibi mesut, mutlu, sevinçli, ferah, uğurlu, iyi bahtlı biri. Aynı zamanda çok titiz ve çalışkan. İşine tutkuyla bağlı. Alışılmışın dışında lezzetler ve sunumlar yaratmak için gece gündüz demeden çalışıyor. Kızları Çisil ve Tuğçe, onların sağ kolu. Firuz Özçekici, “Yemek yemek sadece karın doyurmak değildir. Yediğimiz şeylerin lezzeti, sunumu, hijyeni hayatımızı birçok yönden etkiler. En başta sağlık geliyor tabii... Sonra mutluluk. İnsanlar yedikleriyle mutlu olurlar, hayattan aldıkları keyif artar. Bizim de en büyük amacımız yaptığımız işi en iyi şekilde icra ederek müşterilerimizin hayatlarında güzel izler bırakmak” diyor. Ve bir anlamda işinde başarılı olmasının da ipuçlarını veriyor.

Haberin Devamı

HAYAT FELSEFESİ
Sade, dürüst, huzurlu bir hayat

OTOMOBİL
Rahatlık, güven, dayanıklılık

* İlk arabama 1969’da sahip oldum. 1958 model kırmızı renkli bir Opel’di. Şimdi, 2005 model Kia Sorento jeep kullanıyorum. Bir otomobilden beklentim rahatlık, güven ve dayanıklılık. Temkinli ve dikkatli bir sürücüyüm.

BESLENME
Kadro asla eksik olmamalı

* Pazar hariç klasik kahvaltıyı tercih ederim. Pazar günleri kahvaltıyı biraz daha geç bir saatte, tüm aile bir arada, farklı lezzetlerle özel kılmaya çalışırız. Her zaman mutlaka peynir, zeytin, salatalık, domates, yeşil biber, maydanoz, reçel veya bal, yumurta ve zeytinyağı olur. Bunlardan biri olmazsa kadro eksik kalmış demektir. Öğle yemeklerimi kendi işyerimde yerim. Her gün farklı bir şey tüketmeye özen gösteririm. Bir gün kırmızı, bir gün beyaz etse diğer gün balık ve mutlaka bir sebze çeşidi tercih ederim. Akşam öğünüm ızgara, zeytinyağlı, salata ve meyveden oluşur. Karbonhidratlı yiyecekler tüketmemeye özen gösteririm. Sossuz naturel yemekler ve Türk mutfağı en beğendiğim lezzetler. Ağır yağlı, baharatlı şeyleri sevmem. İşim gereği mutfakla bir hayli ilgiliyim. Et ve balık çeşitlerinde oldukça iyiyim. Salatalarım da meşhurdur.

Haberin Devamı

Mutluluk A.Ş.

MEKAN

Kalite, servis, güler yüz

* Salaş meyhane tarzı yerlerde ve deniz kenarında yemek yemeği seviyorum. Balıklıova, Urla İskele, İstanbul Boğazı, Uludağ gibi deniz ve doğayla iç içe yerler bence keyifle yemek yenecek en güzel ortamlar. Birçok sevdiğim mekan var. Balıklıova’da Özal’ın Yeri ve İstanbul’da Nusret Et bunlar arasında öne çıkanlar. Bir mekanda önceliğim yemek kalitesi, iyi servis, güler yüz ve temizlik.

SPOR
Yapmak yerine izleyeyim

* Spor yapmayı değil, izlemeyi severim. Beşiktaş taraftarı olarak takımımın maçlarını, fırsat buldukça da bazı basketbol, voleybol, tenis müsabakalarını izlemeye çalışıyorum. Denizi çok sevdiğim için yelken sporuyla uğraşmayı isterdim.

Haberin Devamı

TATİL
7 günden uzun hiç olmadı

* Tatil programları iş durumumuza göre bazen ani gelişebiliyor. Yılda bir ya da fırsat bulursak birkaç kez tatil yapma imkanı oluyor. Maksimum 7 gün. Yurt içinde Marmaris koylarını, yurt dışında da Balkan ülkelerini tercih ediyoruz. Bence tatil, iş yoğunluğundan uzaklaşmak, kafa dinlemek ve enerji toplamak demek.

HOBİ
En büyük hobim balık tutmak

* Balık tutmayı severim. Üzülerek söylüyorum ki, kitap okuma alışkanlığım yok. Türk Sanat Müziği’nden vazgeçemeyenlerdenim. Eskileri seviyorum. Gürültülü müzik tarzım değil. Nadir de olsa sinema ve tiyatroya giderim.

Mutluluk A.Ş.

KARİYER

Memurluk ve marketçilik yaptım

* Babamın havacı pilot olması nedeniyle birçok şehir gezdik. Bu yüzden ilkokulu Diyarbakır’da okudum. Ortaokulu ve liseyi İzmir’de tamamladım. Eskişehir İktisadi İdari Bilimler Fakültesi’ni yaşanan siyasi olaylar yüzünden bırakmak zorunda kaldım. Bir süre bir şirketin pazarlama bölümünde çalıştım. Oradan ayrıldıktan sonra 5 yıl devlet memurluğu yaptım. Kendi işimi kurmak istiyordum. Memurluğu bırakarak kendime market açtım. 5 yıl sürdürdüm. 1986’da gıda, sanayi ve restoran üzerine bugünkü işimi kurdum. Küçükken pilot olma hayalim vardı.

Haberin Devamı

MODA
Rengim: Beyaz, kahve, mavi

* Modayı takip ettiğimi söyleyemem. Spor giyimi tercih ederim. Yazın beyaz, kışın kahve, baharda da açık mavi tonlar. Kıyafetlerimi kendim seçerim. Aksesuvar kullanmam.

TEKNOLOJİ
Bilgisayarla aram pek yok

* Bilgisayarda zaman geçirmeyi sevmiyorum. Facebook ve Twitter hesaplarım da bu yüzden yok.

KİMDİR?
Adı: Firuz Özçekici
Doğum yeri ve yılı: Eskişehir, 1951
Eğitimi: Çamlaraltı Koleji
İşi: Firuz Catering’in sahibi
Burcu: Kova
Medeni durumu: Necla Özçekici ile evli. Çisil ve Tuğçe adında iki kızı, Naci Doruk isminde de torunu var.
Mutluluk A.Ş.

Yazarın Tüm Yazıları