Doğum günü hediyesi çalıntı otomobil

Güncelleme Tarihi:

Doğum günü hediyesi çalıntı otomobil
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2014 01:13

Başkent’te çalıntı araçların motor ve şasi numaralarını değiştirip, satan Mehmet T. ve oğlunun yönettiği çeteye operasyon yapıldı. Daha önce delil yetersizliğinden serbest kalan T., kızı Seda T.’ye son model çalıntı otomobil hediye edince yakayı ele verdi.

Haberin Devamı

Ankara'da trafikten men edilmiş, hacizli araçları parçalayarak, motor ve şasi numaralarını çaldıkları otomobillerle değiştiren baba-oğulun yönettiği çeteye operasyon yapıldı. Her seferinde polisten kaçmayı başaran Mehmet T., kızına doğum günü hediyesi olarak çalıntı son model araba hediye edince yakayı ele verdi. Mehmet T. ile oğlu Semih T. tutuklanırken, doğum gününde hediye olarak çalıntı araba alan Seda T. ise serbest kaldı.

TAKİPTEN KAÇTILAR

Ankara Emniyet Oto Hırsızlık Büro ekipleri, çaldıkları araçların motor ve şase numaralarını değiştirerek satan çeteyi takibe aldı. Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatıyla başlatılan soruşturma kapsamında şüpheliler teknik ve fiziki takibe alındı. Yıldız Sanayi Sitesi’nde oto yedek parçası üzerinde işyerleri olan şüpheliler, polisin takibini fark edince burayı terk ederek İvedik Sanayi Sitesi’nde oto tamiri üzerine yeni bir işyeri açtı. Polis, yaptığı baskınlarda suç unsuru birşey bulamayınca şüpheliler yakalanamadı, ancak araç çalmaya devam ettiler.

ZIMBA OPERASYONU

Haberin Devamı

Teknik takipte oto hırsızlarının, çaldıktan sonra motor ve şase numaralarının değiştirdikleri araçlar için “zımbaladık” şifresini kullandıklarını belirlendi. Çeteyi yönettiği ileri sürülen Mehmet T.’yi takibe alan polis, şüphelinin kızı Seda T.’ye doğum günü hediyesi olarak son model araç aldığı bilgisine ulaştı. Yapılan incelemede hediye aracın da çalıntı olduğu belirlenince operasyon için düğmeye basıldı. Beş farklı adrese eş zamanlı operasyon yapan polis, Mehmet T., oğlu Semih T. ile onlarla bağlantılı çalışan 3 kişiyi daha gözaltına aldı.

AMASRA’DA TATİL

Operasyonda çalıntı 7 araca ise el konuldu. Emniyetteki ifadelerin ardından mahkemeye çıkartılan şüphelilerden Mehmet T. ile oğlu Semih T. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, doğum günü hediyesi olarak çalıntı araba alan Seda T. ile diğer 3 şüpheli ise serbest bırakıldı. Yapılan incelemede çetenin çalmayı planladığı aracın sahibini takibe aldıkları, ardından da evine girerek önce anahtarını ve sonra da arabayı çaldıkları belirlendi. Çetenin çaldığı araçlara, trafikten men edilmiş, perte çıkarılmış ve hacizli durumdaki otomobillerin motor ve şase numaralarını taktığı öğrenildi. Bu işlemlerin ardından araçların satıldığı, çete üyelerinin elde ettikleri parayla Amasra’da tatil yaptığı kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!