IŞİD şimdi de organ ticaretine mi başladı?

Güncelleme Tarihi:

IŞİD şimdi de organ ticaretine mi başladı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2014 10:59

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD)’in faaliyetlerini finanse edebilmek için ölü militanlardan ve canlı rehinelerden aldığı organları satışa çıkarttığı iddia edildi.

Haberin Devamı

Washington merkezli haber sitesi Al Monitor, konuyla ilgili Iraklı kulak-burun-boğaz uzmanı Siruwan al-Mosuli’nin ifadesine dayandırdığı haberinde IŞİD’in bir grup Arap ve yabancı doktoru işe aldığını ancak bu doktorların bölgedeki diğer sağlık görevlileri ile iletişime geçmesine izin vermediğini yazdı.

Al-Mosuli, bu doktorların IŞİD kontrolündeki hastanelerde ölü militanların ve canlı rehinelerin organlarını aldığı ve bu organları yasadışı organ ticareti yapan uluslararası örgütlere sattığını söyledi.

Al Monitor IŞİD’in faaliyetlerini finanse edebilmek için Irak ve Suriye’deki kuyulardan çıkarttığı petrolü sattığını ve Iraklı, Türk ve Kürt tüccarlarla ticaret yaptığını da belirtti. Ayrıca örgütün kontrol ettiği topraklarda yaşayan halktan her ay 50 bin dinar (41.50 dolar) “koruma ve hizmet” vergisi topladığı ve uyuşturucu ticareti yaptığı da iddia edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!