Müfettişler 'Başarılı', İlçe Milli Eğitim 'Başarısız' dedi

Güncelleme Tarihi:

Müfettişler Başarılı, İlçe Milli Eğitim Başarısız dedi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2014 01:12

ÇANAKKALE'nin Bayramiç İlçesi'nde, Milli Eğitim Müdürü Yusuf Kaya'nın sıfır puan vermesi sonucu koltuklarından olan 3 okul müdürü, Çanakkale İdare Mahkemesi'nin yürütmeyi durdurma kararı ile görevlerine dönmeye hak kazandı.

Haberin Devamı

Bayramiç İlçesi'nde, Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu yıl ilk kez uygulamaya koyduğu puanlama sistemi kapsamında, yeterli puan alamadığı belirtilen Mehmet Akif Ersoy İlkokulu Müdürü Feridun Arslan, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nizamettin Çakırtaş ile Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi ve Anadolu Teknik Lisesi Müdürü Mustafa Timoçin görevden alındı.

Başarılı olduklarını ileri süren müdürler, Bayramiç İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Kaya'nın kendilerine sıfır puan vermesi üzerine görevden alındıklarını belirterek, Çanakkale İdare Mahkemesi'ne dava açtı. Görevden alınan müdürler savunmalarında, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Kaya'nın kendi kurumlarına hiç gelmediğini, oysa müfettişler tarafından başarılı olduklarına dair belgeler bulunduğunu belirtti.

Müfettişler Başarılı, İlçe Milli Eğitim Başarısız dedi

İlçe Milli Eğitim Müdürü Kaya'nın objektif davranmadığını ve puanlamanın iptal edilmesi istemiyle açılan davada, mahkeme, yürütmeyi durdurma kararı verdi. Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü, bu karar Edirne Bölge İdare Mahkemesi'nde itiraz etti. Ancak, mahkeme kararı onadı.
Müfettişler Başarılı, İlçe Milli Eğitim Başarısız dedi

Bunun üzerine, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 'Görevinize dönebilirsiniz' dediği Türk Eğitim Sen üyesi Mehmet Akif Ersoy İlkokulu Müdürü Feridun Arslan ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nizamettin Çakırtaş'ın Pazartesi tekrar iş başı yapacak. Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi ve Anadolu Teknik Lisesi Müdürü Mustafa Timoçin'in ise davayı kazandığı anacak yazışmaların devam etmesi nedeniyle daha sonra göreve başlatılacağı belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!