‘Oyun 2014’te final günü

Güncelleme Tarihi:

‘Oyun 2014’te final günü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2014 10:27

Türkiye Zeka Vakfı’nın 19 yıldır düzenlediği Türkiye Zeka Oyunları Yarışması ‘Oyun 2014’ün finali bugün (20 Aralık) Ankara ODTÜ Temel İngilizce Hazırlık Binası’nda yapılıyor.

Haberin Devamı

İnsanların düşünme alışkanlıkları ve yeteneklerini geliştirmeye katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen etkinliği Milli Eğitim Bakanlığı, ODTÜ, TOBB ve TÜBİTAK da destekliyor. Oyun 2014’te yarışmacılara Türkiye Zeka Vakfı Başkanı Emrehan Halıcı tarafından hazırlanmış 10 soru yöneltilecek. Yarışmacıların, bu soruları çözmek için 100 dakikaları olacak. İlk elemesi 14 Eylül’de başlayan yarışmaya bu yıl 3 bin 944 kişi katıldı.

Yarışmaya katılanlardan sadece 213’ü tüm sorulara doğru cevap verebildi. 664 kişi eleme sınavından hiç puan alamadı. Bu yıl yarışmaya en fazla katılımın olduğu ilk dört şehir sırasıyla İstanbul, Ankara, İzmir, Gaziantep oldu. Tüm katılımcıların büyük çoğunluğunu yüzde 67’lik bir oranla erkekler oluşturdu. İlk aşamada 70 ve üzerinde puan alan 2 bin 39 kişi yarı final sınavına katılmaya hak kazandı ve 15 Kasım’da Ankara, İstanbul, İzmir ve Gaziantep yapılan yarı final sınavına davet edildi. Bu iki aşamayı da başarıyla tamamlayan 24 yarışmacı bugün (20 Aralık) saat 13.00-14.40 arasında ODTÜ’de yapılacak final sınavında ter dökecek. Kitapçıklar, Türkiye Zeka Vakfı’nın kurduğu komisyon tarafından sınavın hemen ardından kontrol edilecek. Ödül töreni ise aynı akşam saat 18.30’da Ankara ODTÜ Temel İngilizce Hazırlık Binasında yapılacak.

Haberin Devamı

Her yıl binlerce katılımcının yarıştığı Türkiye Zeka Oyunları Yarışması’na yaş, cinsiyet ve eğitim gibi sınırlamalar olmadan zekâsına güvenen herkes katılabiliyor. Değerlendirmeler, 14 yaş altı, 14-21 yaş arası ve 21 yaş üstü olmak üzere üç ayrı yaş kategorisinde yapılıyor. Final sınavına katılan tüm yarışmacılara katılım belgesi, her kategorinin ilk üç derecesine şilt ve her kategorinin birincisine üçer Cumhuriyet altını veriliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!