MEB, Türkmenistan’a üç öğretim üyesi gönderecek

Güncelleme Tarihi:

MEB, Türkmenistan’a üç öğretim üyesi gönderecek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2014 10:12

Milli Eğitim Bakanlığı, Uluslararası Türkmen-Türk Üniversitesi’ne, İngiliz ve Amerikan edebiyatı, bilgisayar mühendisliği ile tekstil mühendisliği alanlarında birer öğretim üyesi görevlendirecek.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkmenistan Hükümeti Eğitim Bakanlığı arasında düzenlenen protokol gereği, Türkmenistan’ın Aşkabat şehrinde yer alan Uluslararası Türkmen-Türk Üniversitesi’ne öğretim üyesi gönderecek. Adayların, özgeçmişlerini ve telefon numaralarını sabrikizilkaya@gmail.com adresine göndermesi gerekiyor. Görevlendirilecek öğretim üyelerinden 1-4 kadro derecesinde olanlara aylık 2 bin 850 dolar, 5 ve altındaki kadro derecesinde olan öğretim üyelerine aylık 2 bin 400 dolar ücret ödenecek. Öğretim üyelerinin görev süreleri boyunca Türkiye’de aslî kadrolarının bulunduğu kurumlarındaki aylıkları devam edecek. Ayrıca, görev süreleri boyunca Türkiye-Türkmenistan arasındaki gidiş-dönüş uçak bileti masrafları TİKA tarafından karşılanacak.

Haberin Devamı

Başvuru koşulları şöyle:
1. Doktora derecesinde ve üstünde akademik ünvana sahip olmak.
2. En az üç yıllık akademik tecrübesi olmak.
3. Başvurusu kabul edilen öğretim görevlilerinin görevlendirmeleri 2015 Ocak ayının son haftası itibariyle yapılacaktır. Başvuracak öğretim görevlilerinin bu durumu dikkate almaları gerekiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!