2015 burç yorumları

Akrep burcunda doğanları 2015 yılı boyunca neler bekliyor? Aşk, iş ve sosyal hayatlarında ne gibi gelişmeler olacak? Dikkatli olmaları gereken dönemler hangileri? Hepsi bu yazıda...

Haberin Devamı

AKREP BURCUNUN ÖZELLİKLERİ
Element: Su
Niteliği: Sabit
Yönetici gezegeni: Mars, Plüton
Değerli taşı: Topaz
Zıt burcu: Boğa
Felsefesi: Yaratıcı olmalıyım, duygularım çok yoğun, seziyorum
Uyumlu burçları: Yengeç, Balık
Finansal olarak uyumlu burcu: Yay
Evlilik veya ortaklık burcu: Boğa
Birlikte iyi vakit geçirdiği burç: Balık
Akrep burcu ünlüleri: Leonardo DiCaprio, Alain Delon, Alfred Nobel, Martin Scorsese, Sandra Bullock, Ryan Reynolds, Jodie Foster, Pablo Picasso, Demi Moore, Hillary Clinton, Prens Charles, Tolstoy, Abdullah Gül, Mesut Yılmaz, Necmettin Erbakan, Süleyman Demirel, Zerrin Özer, Emel Sayın, Kemal Sunal, Metin Akpınar, Yılmaz Erdoğan, Kıvanç Tatlıtuğ, Mustafa Denizli, Ertuğrul Sağlam, Meltem Cumbul, Berrak Tüzünataç, Doğa Rutkay, Helin Avşar, Özlem Tekin, Birol Namoğlu

Haberin Devamı

Hayat okulunda master yaptınız

Sevgili Akrepler, üç zorlu yılın ardından derin bir nefes alabilirsiniz. Çoğunuz, başına gelen onca zorlu olayla son üç yılda en az 20 yıl büyüdü ve olgunlaştı. 2,5 yıldır hayatınızın pek çok alanında zorlandınız veya zorlu olaylar yaşadınız. Bazı ilişkileriniz sona erdi, nice tutarsız ilişki, işbirliği, iş veya yaşadığınız üzücü olaylar kendinizi ve hayatı tanımanızı sağladı. Her ne olduysa hepsi ama hepsi geride kaldı.
Sadece Akrep burcunun son haftası doğanlar, 13 Haziran–18 Eylül aralığında geçmiş olayların açık uçlarını bağlamak ve son düzenlemeleri yapmak üzere biraz zorlanabilirler. Onun dışında her şey geçti, bitti ve bir daha tekrarlanmayacak.
Çoğunuz evlendi, yer değiştirdi, ev aldı, hayatında büyük bir sorumluluk üstlendi ya da zorlu bir işe başladı. Veya Satürn’ün gitmesiyle birlikte bu tür kararları henüz aldınız, hazırlanmış koşullarınızı devreye sokacaksınız.
Yani uzun süredir birisiyle beraberseniz evlenebilir, önemli bir yatırım yaptıysanız ilerleme sağlayabilirsiniz veya gerekli koşulları oluşturduysanız taşınabilirsiniz.
Peki burcunuzdan çıkarak Yay burcuna geçen Satürn, önümüzdeki üç yıllık süreçte para evinizde sizi nasıl etkileyecek?
Önümüzdeki üç yıl boyunca parayı nasıl yöneteceğinizi, nasıl mal sahibi olacağınızı, paranın hayattaki önemini daha iyi anlayacaksınız. Bir anlamda, parayla ilişkilerinizi organize edeceğiniz bir dönem olacak. Yöneticileriniz, aile büyükleriniz veya ilişkilerinizi iyi tutmanız durumunda resmi kuruluşlar size bu alanda yardımcı olabilir.
Harcamalarınız artabilir veya lüks alışverişler yapabilirsiniz bu süreçte.
Bir de not: Satürn bu geçişinde çok fazla etkili değildir. Yani son üç yıldakine benzer zorluklar olmaz bu sefer. Ama sıkışıklıklar yaşanabilir!
Peki şans, bolluk ve bereket
kralı Jüpiter nerede?
Şans kralı Jüpiter, sizi bu yıl iki alanda etkiliyor. Birincisi; ağustos ayının üçüncü haftasına kadar olan süreçte, kariyerinizi ve toplum içindeki imajınızı etkileyen alanlarda koruma altında olacaksınız veya fırsatlar ayağınıza kadar gelecek.
İstediğiniz görevi alabilir, istediğiniz pozisyona getirilebilir, istediğiniz sektöre geçiş yapabilirsiniz. Mevcut işinizde başarılarınız göz doldurabilir, terfi alabilirsiniz, değeriniz anlaşılabilir veya gelir artışı söz konusu olabilir.
Hayatınızda meydana gelen gelişmeler nedeniyle ait olduğunuz topluluklarda imajınız kuvvetlenebilir, sınıf atlamışsınız görüntüsü oluşabilir.
Özellikle yaratıcılık gerektiren işlerde çalışanlar için sürpriz gelişmeler yılı güzelleştirecektir.
Bütün bu gelişmeler siz hiç çaba göstermeden karşınıza çıkamaz elbette, bir şeyler yapmanız gerekiyor.
İkincisi; ağustos ayının üçüncü haftasından 2016 yazının ortalarına kadar hayatınıza girecek arkadaşlar, üzerinizde olumlu etki yapabilirler ya da mevcut arkadaşlarınızın yardımlarını alabilirsiniz.
Yeni çevrelere gireceğiniz, yeni faydalı arkadaşlıklar kuracağınız bir yıllık süreçte olacaksınız. (12 Ağustos sonrası.)
Bu sosyal dönemde, sivil toplum örgütleri veya sosyal organizasyonlar için yapacağınız çalışmalar da ön plana çıkabilir.
Neptün etkisi
Son yıllarda Balık burcunda olan Neptün, aşk hayatınıza yumuşak dokunuşları olan kişileri getiriyor. Geçtiğimiz yıllarda rastlamadıysanız (zira Neptün birkaç yıldır bu burçta), bu yıl yeni kişilerle tanışabilir, belki de ruh eşinize rastladığınız duygusuna kapılabilirsiniz.
Tek sorun, bu kişinin bir ilişki için uygun koşullara sahip olup olmadığı... Daha sorunsuz ve bağımsız kişiler bulmanız gerekirse, zaman kaybetmeden o kişiyi bulmak üzere harekete geçmeniz daha doğru olacaktır.
Zorluklar yok değil
Koç burcundaki Uranüs ve Oğlak burcundaki Plüton, son yıllarda iletişim, medya, satış, pazarlama, bilişim, otorite konumundaki kişilerle ilişkiler, sağlık, sözlü ve yazılı diyaloglar alanlarında sizi zorluyor ve bazı engelleri gündeme taşıyor. Zorlanmalar bu yıl da zaman zaman kendini gösterebilir. Değişim gerektiren noktalar varsa direnmek yerine değişimi gelişime çevirmeniz daha doğru olacaktır.

Haberin Devamı

ÖNEMLİ TARİHLER

4 Haziran–19 Temmuz, 1 Ağustos–9 Ekim arasındaki tarihlerde, yaratıcılığınız yüksek ve sosyal anlamda hareketli bir süreçte olacaksınız. Yaratıcılık içeren projelerin üzerinden geçebilir, yeni projelere başlayabilirsiniz. Yaratıcı çalışmalar veya sanatsal aktiviteler ön planda olabilir. Ya da uzun zamandır ilginizi çeken kişiler varsa, onlarla yakınlaşmanız söz konusu.

20 Mart (+/- 1 ay) civarında, yaratıcılık içeren iş, proje ya da ilişkiler yenileniyor. Yaşanabilecek gelişmeler, verimini yitirmiş ama bir türlü gereken karar verilmemiş başlıkları (iş, plan, hedef veya ilişki) gündeme getirebilir. Ya da çocuklarla ilgili gelişmeler söz konusu olabilir.

4 Nisan (+/- 1 ay) civarında, yalnız kalma ihtiyacı duyabilir veya partnerinizle gözlerden uzak bir tatil planlayabilirsiniz. İlişkilerde özel alan ihtiyacı artabilir veya gizli ilişkiler, işbirlikleri söz konusu olabilir. Gizliliğin uzun süre saklı kalma ihtimali bulunmadığı için, bunu bilerek hareket etmekte fayda olacaktır. Ya da sizden gizli yürütülen çalışmalar veya kapalı kapılar ardında yapılan konuşmalar ortaya çıkabilir.

13 Eylül (+/- 1 ay) civarında, yeni arkadaşlıklar kurabilir, yeni çevrelere girebilirsiniz. Katılacağınız gruplarda bazı alanlarda sizden objektif fikirlerinizi göstermeniz beklenebilir. Ya da arkadaşlık ilişkilerinizde karşınızdaki kişiler ne düşündüğünüzü bilmek isteyebilirler.

28 Eylül (+/- 1 ay) civarında, yine gizli kapaklı işler, konuşmalar veya duygular gündemde. İşyerinizde bulunan ya da birlikte çalıştığınız bazı kişilere duygularınızı göstermekten kendinizi alamayabilirsiniz. Öfkenizi ya da tutkularınızı kontrol altına almanız gerekebilir. Sizden saklanan bazı şeyleri anlamaya başlayabilirsiniz ya da tam tersi saklamanız gereken şeyler ortaya çıkabilir.

Haberin Devamı

Sevgili Akrepler hepinize tüm sevdiklerinizle birlikte mutlu, keyifli, sağlıklı bir yıl diliyorum. Sevgiyle kalın.

ÖNEMLİ NOT: Yükselen burcunuzun yıllık yorumunu da mutlaka okumalısınız. Yarın Yay burcuyla devam edeceğiz...


Oğlak burcundaki yeni ay hayatlarımızı yeniliyor

22 Aralık’ta Oğlak burcunda oluşacak olan yeni ay ve yavaş yavaş Oğlak burcunda biriken gezegenler, hepimizin yenilenme ve ilerleme sürecinde olduğumuzu gösteriyor.Bu haftanın en önemli gezegen geçişi ise, eğitmen gezegen Satürn’ün Akrep burcundaki eğitimini tamamlayıp Yay burcuna geçecek olması.
Bu gezegen geçişi kendini bir günde hissettirmeyeceği, etkisinin yol aldığı 3 yıl boyunca sürecek olması nedeniyle yıllık yorumlarımız biter bitmez bu konuyu daha geniş şekilde ele alacağım. Zira önümüzdeki üç yıl boyunca gündemimiz değişiyor olacak.
Uranüs-Plüton sert açısının agresifleştiren, saldırgan kişileri ve ani gelişmeleri gündemimize taşıyan etkilerini geçen hafta pazar günü yazmıştım. Bu hafta ve şubat ayına kadar bu etkiler de devrede olacak, bilginize...
Hepinize keyifli günler, sağlık ve sevgiyle kalın...

BURÇLAR

Koç
Oğlak burcunda oluşacak yeni ay, önümüzdeki iki haftalık süreçte kariyerinizi, toplum içindeki duruşunuzu veya işinizi ilgilendiren konularda yenilikleri veya yeni başlangıçları gündeminize taşıyabilir.

Haberin Devamı

Boğa
Oğlak burcunda oluşacak yeni ay, iki hafta boyunca iletişim, medya, bilişim, seyahatler, eğitim, hukuk, dış ticaret, yabancılarla ilişkiler, yurtdışı bağlantılı işler alanlarında yeni başlangıçları veya yenilikleri işaret ediyor.

İkizler
Oğlak burcunda oluşacak yeni ay, iki haftalık süreçte maddi başlıklı konularda yenilikleri, yeni başlangıçları, borç-alacak meselelerini veya bazı ödemeleri gündeminize taşıyabilir.

Yengeç
Oğlak burcunda meydana gelecek yeni ay, önümüzdeki iki hafta boyunca evlilik, ortaklık, işbirliği veya bağlayıcı ilişkiler başlıklarında yeni başlangıçları işaret ediyor.

Aslan
Oğlak burcunda oluşacak yeni ay nedeniyle önümüzdeki iki haftalık süreçte iş başvuruları yapabilir, mevcut işinizde yenilenmeye gidebilir, sağlığınızla ilgili başlangıçlar yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

Başak
Oğlak burcunda oluşacak yeni ay nedeniyle iki haftalık süreçte aşk hayatınızla ilgili yeni kararlar alabilirilişkinizi canlandırabilir veya yeni ilişkilere başlayabilirsiniz.

Terazi
Oğlak burcunda oluşacak yeni ay, iki hafta boyunca gündeminize ev alım-satımı, kiralık ev, evde dekorasyon değişikliği veya tadilat-tamirat türünde yeni başlangıçları taşıyabilir. Aile üyelerinizi ilgilendiren yenilikler söz konusu olabilir.

Akrep
Oğlak burcunda oluşacak yeni ay, önümüzdeki iki haftalık süreçte yakın çevre ilişkileri, eğitim, medya, bilişim, kısa mesafeli yolculuklar, iletişim, ticaret, alım-satım konularında yeni başlangıçları hayatınıza taşıyabilir.

Yay
Oğlak burcunda oluşacak yeni ay nedeniyle önümüzdeki iki haftalık süreçte maddi konularda yeni başlangıçlar yapabilir, kazançlarınızı artırabilir, ek gelirler elde edebilir, alım-satımlar nedeniyle para kazanabilir veya yüklü paralar harcayabilirsiniz.

Oğlak
Oğlak burcunda oluşacak yeni ay ve yavaş yavaş burcunuzda toplanmaya başlayan gezegenler nedeniyle, önümüzdeki iki haftalık süreçte hayatınızı yenilemek ve yeni kararlar almak isteyebilirsiniz. Değişme isteği ve yüksek enerji yaratan bir süreç. Dünyayı kucaklayacak gücünüz var!

Kova
Oğlak burcunda oluşacak yeni ay, önümüzdeki iki haftalık süreçte ruhsal temizlenme, kötü alışkanlıklardan kurtulma ve kendinize çekidüzen verme olanağı tanıyabilir. Sağlığınızı ve işinizi ilgilendiren konularda yenilikler yapabilirsiniz.

Balık
Oğlak burcunda oluşacak yeni ay, önümüzdeki iki haftalık süreçte arkadaş çevrenizi yenilemeniz, yeni çevrelere girmeniz veya yeni arkadaşlıklar kurmanız için size olanaklar sunabilir ya da mevcut arkadaşlıklarınızda yeni bir süreç başlayabilir.

Yazarın Tüm Yazıları